Bu kez 'İnci küpeli kız' hedef alındı

Müzelerle sorunu olan iklim aktiviteleri bu kez 'İnci küpeli kız' hedef aldı. Ünlü ressamların milyon dolarlık tablolarını saldıran aktiviteler Mauritshuis Müzesi’nde Johannes Vermeer'in tablosuna kendini yapıştırdı.

İklim aktivistleri  'protesto' için sanat eserlerini hedef almayı sürdrüyor. İngiltere’de ünlü ressam Vincent Van Gogh'un 'Ay çiçekleri' tablosuna yapılan domates çorbalı saldırının ardından, Almanya’da da Claude Monet'e ait Tahıl Yığını adlı tablosuna patates püresi fırlatılmıştı.

DÜNYACA ÜNLÜ TABLOYU HEDEF ALDILAR

Son olarak çevreci gruplar Hollanda’nın Lahey’deki Mauritshuis Müzesi’nde bulunan Hollandalı ressam Johannes Vermeer'in başyapıtı olan “İnci Küpeli Kız” tablosuna saldırıda bulundu.

KONSERVEYİ BAŞINDAN AŞAĞI DÖKTÜ

Just Stop Oil yazılı tişört giyen aktivistlerden biri tablonun bulunduğu duvara elini, diğeri ise kafasını tabloya yapıştırdı. Kafasını tabloya yapıştıran aktivist ayrıca, bir kutu konserve domatesi başından aşağıya döktü.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tablonun saldırıdan zarar görüp görmediği henüz belli olmazken, polis, olayın ardından “mala zarar verme” suçundan 3 kişiyi gözaltına aldı. Saldırının ardından tablonun bulunduğu oda ziyarete kapatıldı.

"SANAT SAVUNMASIZDIR"

Mauritshuis Müzesi tarafından yapılan açıklamada, “Sanat savunmasızdır ve hangi nedenle olursa olsun ona zarar vermeye yönelik tüm girişimleri kınıyoruz. Bu eylemi onurlandırmak istemediğimiz için daha fazla yorum yapmayacağız” dedi.

Bu kez 'İnci küpeli kız' hedef alındı ile ilgili etiketler Müze İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.