Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 30-31 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı?

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 virüsü dünya genelinde çoğu ülkede ölümlere sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile 4.397 kişi hayatını kaybetti. Sağlık önlemleri kapsamında her hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan ediliyordu. Birçok kişi bu hafta sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 30-31 Mayıs'ta yasak var mı? Detaylar haberimizde...

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altın alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesi sağlık önlemlerinin arttırılmasına neden oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma yaağı ilan edildi. Vatandaşlar normalleşme dönemine girilmesi ile bu hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını araştırmaktadır. Peki, Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 30-31 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? Detaylar haberimizde...

Bayramdan sonra sokağa çıkma yasağı var mı? 30 31 Mayıs bu hafta ...

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Bayram sonrasında vaka durumundaki iyileşmenin sürmesi durumunda sokağa çıkma kısıtlamasına haziran ayında son verilmesi hedefleniyor.

Aynı şekilde 65 yaş ve 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da bu takvimle birlikte haziran ayının ortasında son bulması planlanıyor.

Buna göre 16-19 Mayıs ve ramazan bayramının yer aldığı 23-26 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasının ardından yeni gelişmeler gündemde yer alacak.

Buna göre 16-19 Mayıs ve ramazan bayramının yer aldığı 23-26 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasının ardından yeni gelişmeler gündemde yer alacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Normalleşme sürecinin ele alınacağı kabine toplantısı 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Alınacak yeni kararlar masada olacak.

Kabine toplantısında konuşulacak gündem konuları şu şekilde olacak;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsle mücadeleye ilişkin ayrıntılara dair kabine toplantısında bir sunum gerçekleştirecek. Bilim Kurulu'ndan gelen tavsiye kararlarını paylaşacak. İllerdeki seyahat kısıtlamalarının kaldırılması değerlendirilecek. Bazı illerdeki kısıtlamanın kaldırılması, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise kısıtlamanın bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Daha önce ikinci kez uzatılan 15 Büyükşehir ve Zonguldak seyahat yasağı 4 haziranda bitiyor eğer uzatılmazsa bu hafta, yani 31 Mayıs son sokağa çıkma yasağı olacak.

 

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 30-31 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? ile ilgili etiketler 30 Mayıs 31 Mayıs Koronavirüs hafta sonu sokağa çıkma yasağı sokağa çıkma yasağı olacak mı sokağa çıkma yasağı devam edecek mi Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.