Bu gurur bize yeter! Milli tekvandocu Hakan Reçber'den tarihi altın madalya

Milli taekwondocu Hakan Reçber, Roma 2022 Taekwondo Grand Prix’inde altın madalya kazandı. Milli sporcu erkeklerde grand prix altın madalyası kazanan ilk tekvandocu olarak tarihe geçti. Erkekler 58 kiloda Görkem Polat'da olimpiyat şampiyonunu yendiği organizasyonu bronz madalya ile tamamladı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota puanı veren ve her sıklette 32 sporcunun davetle katıldığı Roma 2022 Taekwondo Grand Prix’inin ilk gününde 3 olimpik sıklette 6 milli sporcu tatamiye çıktı.

Bu gurur bize yeter! Milli tekvandocu Hakan Reçber'den tarihi altın madalya

68 KİLODA HAKAN REÇBER ALTIN MADALYAYA ULAŞTI

Erkekler 68 kiloda Hakan Reçber altın madalya ulaşarak bunu başaran ilk erkek sporcu unvanını elde ederken, erkekler 58 kiloda Görkem Polat da olimpiyat şampiyonunu yendiği organizasyonu bronz madalya ile tamamladı.

Bu gurur bize yeter! Milli tekvandocu Hakan Reçber'den tarihi altın madalya - Resim : 2

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA 5 TUR GEÇTİ

Hakan Reçber, ilk turda Brezilya’dan Joao Victron Souza Diniz’i, ikinci turda Hırvatistan’dan Leon Glasnovic’i, çeyrek finalde Brezilya'dan Edival Pontes’i, yarı finalde İngiltere’den Bradly Sinden’i ve finalde İsveç’ten Ali Alian’ı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bu gurur bize yeter! Milli tekvandocu Hakan Reçber'den tarihi altın madalya - Resim : 3

''TEKVANDO BRANŞINDA ÜLKEYE GÜZEL HABERLER VERMEYE DEVAM EDİYORUZ''

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, tekvando olarak ülkeye güzel haberler vermeye devam ettiklerini söyledi. Şahin, “19 Mayıs haftasında İngiltere’de elde ettiğimiz tarihi şampiyonlukların hemen ardından hız kesmiyoruz. Olimpiyatlar yolunda çok önemli bir organizasyon olan grand prixin ilk gününde Hakan Reçber ile tarihi bir madalya elde ettik''. 

Bu gurur bize yeter! Milli tekvandocu Hakan Reçber'den tarihi altın madalya - Resim : 4

''GÖRKEM POLAT'IN BRONZ MADALYASI DA ÇOK DEĞERLİ''

''Ayrıca genç sporcumuz Görkem Polat’ın bronz madalyası da çok değerli. Burada mücadele eden tüm sporcularımızı ve başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
Organizasyonun ikinci gününde 3 olimpik sıklette 5 milli sporcu mücadele edecek.

Bu gurur bize yeter! Milli tekvandocu Hakan Reçber'den tarihi altın madalya - Resim : 5

İHA

Bu gurur bize yeter! Milli tekvandocu Hakan Reçber'den tarihi altın madalya ile ilgili etiketler Hakan Reçber taekwondo Taekwondo Grand Prixi altın madalya Roma 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.