"Bu gemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin koruması altındadır"

Libya'da Halife Hafter'in kaçtığının ortaya çıkmasının ardından Ulusal Mutabakat Hükümeti ordusu zaferi ilan etmek için hazırlanırken, Ege denizinde Libya eksenli bir olay yaşandı. Türkiye'den Libya'ya gitmekte olan bir kargo gemisi Yunan savaş gemisi ve helikopterlerince durdurulmak istendi. Onlara geri adım attıran ise Türk savaş gemisinden yapılan "Bu gemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin koruması altındadır" anonsuydu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye ile Libya UMH arasındaki anlaşma sonrası Doğu Akdeniz'de tüm avantajını kaybeden Yunanistan'ın da karıştığı bir olay yaşandı Ege Denizi’nde.

Gazeteci İbrahim Haskaşoğlu, bu yaşanan ilginç olayı, sosyal medya hesabından yazdı.

YUNAN SAVAŞ GEMİSİ ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

Haskaşoğlu'nun paylaşımına göre Türkiye'den Libya'ya giden kargo gemisini Yunanistan’a ait bir savaş gemisi durdurmaya çalıştı.

Gemiden Yunanistan’a ait helikopter müdahale için kalktı. Ancak tam bu sırada kargo gemisini takip etmekte olan Türk savaş gemilerinden anons geçildi:

“Bu Gemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti koruması altındadır. Bu Gemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti koruması altındadır."

Bu anons üzerine Yunan savaş gemisi ile helikopter bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Türk kargo gemisi ise yoluna devam ediyor ve Türk savaş gemileri de ona eşlik ediyor.

"Bu gemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin koruması altındadır"

"Bu gemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin koruması altındadır" ile ilgili etiketler Yunanistan Yunan Ege Denizi Libya Türkiye Cumhuriyeti kargo gemisi Savaş gemisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.