Bu gelişme 7 milyar insanı da ilgilendiriyor!

Amerikan Birleşik Devletleri Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi’nin Mauna Loa Gözlemevi’nde yaptığı araştırma sonuçlarına göre, atmosferdeki karbondioksit oranı 415.26 partiküle ulaşarak rekor kırdı.

Atmosferdeki milyon parçacık içindeki karbondioksit yoğunluğu son 800.000 yıldaki en yüksek seviyeye ulaşmış durumda.

Teknoloji sitesi techcrunch.com'un aktardığına göre bu veriler Kaliforniya Üniversitesi'ndeki Scripps Oşinografi Enstitüsü tarafından kaydedildi.

Araştırma sonuçlarına göre, atmosferdeki karbondioksit oranı 415.26 partiküle ulaşarak rekor kırdı.

Atmosferdeki karbondioksit, metan ve azot oranındaki artış doğrudan küresel ısınmaya etki ediyor.

KÜRESEL ISINMAYI ÖNLEME HEDEFLERİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Sanayi Devrimi'nin başlangıcından önce CO2 seviyeleri dalgalanmış fakat 300 ppm'i geçmemişti. Ancak, son birkaç yüzyılda, eğilim sadece yukarı doğru hareket ediyordu.

Gözlemevi, 1958 yılında dünyanın atmosferindeki karbondioksit yoğunluğunu izlemek için sürekli ölçümlere başladığında (Keeling Eğrisi olarak bilinir) bu değer 315 ppm seviyelerinde idi.

O zamandan bu yana özellikle de 2013'te 400 ppm çizgisinin geçilmesiyle birlikte yaklaşık yüzde 30'luk bir artış yaşanmış durumda. Karbondioksit oranında yaşanan hızlı artış küresel ısınmayı önleme hedeflerine ulaşılmasını da zorlaştırıyor.

Scripps CO2 programını yöneten jeokimya uzmanı Ralph F. Keeling "Fosil yakıtları yakmaya devam ediyoruz. Karbondioksit havada birikmeyi sürdürüyor. Aslında bu kadar basit" dedi.

AMERİKA'YA MALİYETİ 500 MİLYAR DOLAR OLACAK

Enerji elde etmek için petrol, kömür ve gaz yakılmasından dolayı atmosfere çıkan karbondioksit ve metan gazının salınımı küresel ısınmaya neden oluyor. Isınan deniz ve kara parçaları bu ısıyı yayıyor ve bu ısı da karbondioksit molekülleri içinde sıkışıyor.

Habere göre doğrudan zehirli gazların salınımıyla ilişkili olan küresel ısınmanın 2090 yılına kadar sadece Amerika kıtasına yılda ortalama 500 milyar dolara mal olması bekleniyor.

 

Bu gelişme 7 milyar insanı da ilgilendiriyor! ile ilgili etiketler ABD Kömür
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.