Bu fotoğraftan sonra kasırga evi yerle bir etti..

ABD, Koronvirüs salgının adeta merkezi haline geldi. Amerika’da bulunan tüm tıp merkezleri, Koronavirüs'e yakalanan hastalar ile dolu. Amerikalı doktorlar ise, gece gündüz demeden,hastaları iyileştirmek için alışıyorlar.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE EŞİ VE OĞLUNU GÖREMİYORDU
Uzman doktor Jared Burks, Jonesboro'daki Arkansas Üniversitesi Tıp Merkezi'nde birinci sınıf bir hekim olarak görev yapıyor. Doktor Burks, korona virüsü nedeni ile tedbir amaçlı olarak eşi Alyssa ve henüz 1 yaşında olan oğlu Zeke ile aynı evde kalamıyordu. Eşi ve oğlunu yüz yüze göremeyen doktor Burks, bazen görüntülü arayarak hasret gideriyordu. Doktor Burks, bundan iki hafta önce hastane yönetimine başvurarak, eşini ve yeni yürümeye başladığını öğrendiği oğullarını görmek için birkaç saatliğine izin istedi. Hastanenin izin vermesi üzerine de, bir pazar günü evinin yolunu tuttu.

Bu fotoğraftan sonra kasırga evi yerle bir etti..

DOKTOR BABA BİR KAÇ SAATLİĞİNE OĞLU İÇİN HASTANE KIYAFETLERİ İLE EVİNE GELDİ
İki haftadan beri Koronavirüs ile mücadele eden sağlık ekibinin içinde olan doktor Burks, evine hastane kıyafetleri ile geldi. Ancak içeriye girmeden, dışarıdan cam girişten oğluna seslendi. Küçük Zeke, günlerden beri görmediği babasının sesini duyunca,emekleyerek camın olduğu yere gitti. Baba Burks, oğlunun emeklediğini ilk kez o gün görmüştü, çok heyecanlıydı. Oğluna dokunmak ve sarılmak istiyordu, ancak Koronavirüs korkusu ile bunu gerçekleştiremiyordu.

Bu fotoğraftan sonra kasırga evi yerle bir etti.. - Resim : 2

DOKTOR BABA OĞLUNUN EMEKLEDİĞİNİ SADECE 5-10 DAKİKA KADAR GÖREBİLDİ
Küçük Zeke’nin babasının yanına gitmesini, anne Alyssa da cep telefonu ile videoya kayıt ediyordu. Küçük Zeke tam babasının karşısına gelmiş ve ayaklarının üzerine kalkmıştı. Bu çok güzel bir andı ve anne de bunu kameraya çekiyordu. İşte tam o sırada, doktor baba Jared Burks,oğluna dokunur gibi yapmak için cama dokundu.Küçük Zeke de babası ile aynı şekilde avuçlarını cam kapıya dokundurmuştu. Bu hoş durum, Burks ve ailesi için çok güzel bir hatıraydı. Bu kısa süren baba-oğul buluşmasından sonra, doktor Bruks yine hemen hastaneye döndü.

Bu fotoğraftan sonra kasırga evi yerle bir etti.. - Resim : 3

ANİ ÇIKAN KASIRGA DOKTOR EVİNDEYKEN YERLE BİR ETTİ!
Baba ile oğulun bu buluşmasından ve fotoğraf çekildikten birkaç gün sonra, anne Alyssa Burks haberlerde Jonesboro’da büyük bir kasırganın geleceğini öğrendi. Geçtiği yerlerde büyük hasarlar ve can kayıplarına neden olan kasırgadan korunmak için, oğlunu alarak kendi anne ve babasının olduğu yere gitti. Beklenen kasırga, iç karartıcı bir Cumartesi günü, öğleden sonra kuzeydoğu Arkansas yönünden geldi. Kasırga, doktor Burks’un eşi ve oğlu ile yaşadığı evin bulunduğu bölgenin tam üzerinden geçti ve çok kısa sürede evini yok etti.

Bu fotoğraftan sonra kasırga evi yerle bir etti.. - Resim : 4
ANNE BURKS KASIRGA İÇİN EŞİNİ ARADI AMA ULAŞAMADI!
Salgın hastalıkla mücadele eden ve oğlunu göremeyen doktor Bruks’un, ailesi ile buluşmasından bir kaç gün sonra ortaya çıkan bu kasırga evlerinin yıkılmasına sebep oldu. Kasırgadan önce eşi Alyssa Burks, adeta felaket habercisi olan bulutların evlerinin olduğu yöne gittiğini belirterek “Eşimi aradım ve gerçekten büyük bir kasırga olacağını söyledim. Daha sonra kasırganın geçmesini beklerken korkunç bir ses duydum. Ev alarmım çalmaya başladı. O an evimin tamamen yıkıldığını anladım.” dedi. Yetkililerin açıklamasına göre, kasırga Burks ailesinin yaşadığı yerdeki, 22 kişinin yaralanmasına neden oldu.

KORKULANIN AKSİNE TAM BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ
Susmak bilmeyen alarmla iyice korkutan kasırganın bitmesinden sonra, doktorun eşi Alyssa eşini kontrol etmek için hemen telefona sarıldı. Mucizevi bir şekilde günlerdir Koronavirüs için çalışan doktor Jared Burks, evlerinin banyolarında pencerelerden uzak bir yerde saklanarak yara almadan bu felaketi atlatmıştı. Fakat, Burks'ın ailesinin evi kasırgadan büyük hasarlar almıştı. Evlerinin çatısı çökmüş, kirişleri ve duvarları yıkılmıştı.

Bu fotoğraftan sonra kasırga evi yerle bir etti.. - Resim : 5

AİLE DOSTU BABA İLE OĞULUN FOTOĞRAFINI İNTERNETTE PAYLAŞTI!
Bu üzücü olayın ardından, Alyssa Burks'un en iyi arkadaşı olan Evan Clower adlı bayan, kasırganın yerle bir ettiği evlerinden olmuş olan bu fedakar aile için harekete geçti.Evan Clower,”GoFundMe” adlı sosyal yardımlaşma sayfasında bir yardım kampanyası başlattı.

Clower, GoFundMe sayfasında, baba doktor Jared insanların sağlığı için canla başla uğraşırken, bu fedakar ailenin yaşamak için, eşyalarını toplayabilmeleri için ve yeniden bir ev inşa edebilmeleri için yardıma ihtiyaçları olacağını belirterek insanların dikkatini çekmeyi başardı.

EVİ YIKILAN AİLEYE 3 GÜNDE TAM 50 BİN DOLAR YARDIM YAPILDI!
Bu olaya tepkisiz kalmayan insanlar, güzel bir duyarlılık örneği göstererek bu kampayaya destek verdi. Anne Alyassa Burks’un çektiği baba ile oğlunun buluşmasının fotoğrafını,aile dostu bayan 25 Mart’ta internette paylaştı.Bu fotoğrafın yayınlaşmasından sonra,tam 90 bin kişi fotoğrafı beğenerek,yardım konusunda destek yorumu yaptı.Doktor Burks ailesinin dostu an Ewan Cloer’ın başlattığı yardım kampanyasına,paylaşımdan 3 gün sonra 28 Mart’ta,insanlar yaklaşık 50.000 bin dolar bağışta bulundu.Clower GoFundMe sayfasında “Yaşamak için başka bir yer bulabilmeleri, eşyalarını toplayabilmeleri,evlerini yeniden inşa edebilmeleri içinyardıma ihtiyaçları olacak.”şeklinde yardım istendi.

AMERİKA’NIN KONUŞTUĞU VİDEO VE FOTOĞRAFI ÇEKEN ANNE O ANI ANLATTI!
Anne Alyssa Burks fırtına sonrası, çıktığı bir televizyon yayınında şunları söyledi. "Babasını görür görmez kapıya koştu," dedi Alyssa Burks. "Camın üzerine kalktı çünkü sanırım onu tutmasını istedi, çünkü abası içeriye giremiyordu ve eşim bu yüzden üzgündü. Gerçekten kalp kırıcıydı çünkü zor bir an idi.A ma buluşma çok tatlıydı."

Bu fotoğraftan sonra kasırga evi yerle bir etti.. ile ilgili etiketler ABD kasırga doktor
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.