‘BU FOTOĞRAF, DEMİRTAŞ’IN 3’ÜNCÜ İTTİFAK ÇIKIŞIYLA BAĞLANTILI!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü canlı olarak SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Umut kitabevinin önünde verdiği pozla vermek istediği mesajın perde arkası tartışıldı.

‘BU FOTOĞRAF, DEMİRTAŞ’IN 3’ÜNCÜ İTTİFAK ÇIKIŞIYLA BAĞLANTILI!’

ŞENER: SEÇİME DOĞRU GİDERKEN İKİ İTTİFAK, KURGULARI BAŞARILI OLURSA İŞ BİRLİĞİ YAPACAK!

Nedim Şener, “Bu fotoğraf, PKK’yı ve FETÖ kumpasını anlatıyor. Umut kitabevi 1984’te PKK’nın Şemdinli-Eruh saldırısında rol oynayan Seferi Yılmaz tarafından Şemdinli’de kurulmuş bir kitabevi. İrtibat noktası mıdır, PKK’nın iletişim noktası mıdır devlet biliyor. O kişinin bulunduğu yer orası. 2016’da subaylara kumpas kurmak için ‘orayı bombaladılar’ şeklinde söylediler, daha sonra bunun da bir kumpas olduğu ortaya çıktı. Boş yere yattı insanlar. Bu olayla, FETÖ’nün kumpaslarının ki Van’da bir kumpas yapmışlardı 100. Yıl Üniversitesi’ne yönelik onunla beraber Ergenekon-Balyoz kumpaslarının da ilk temeli olduğu ortaya çıktı. Geriye gidersek FETÖ-PKK ilişkisinin oralara kadar gittiğini görebiliriz. Askerleri suçlayan, olayla ilgisi olmayanları suçlayan, hatta ‘üst düzey komutanlar bu işe talimat vermiştir’ diyerek olayı büyük bir kumpasa çevirmeye çalışan FETÖ-PKK kumpaslarının ilk başlangıcı sayabiliriz. Savcı Serhat Sarıkaya, iddianamenin de dışarıda yazıldığını, ifadelere eklemeler yapıldığını itiraf etti. Umut kitabevinin önünde verilen poz yüzünden mi Selahattin Demirtaş ittifak konuşması yaptı? sorusu için hiç kuşkunuz olmasın. Millet İttifakı’nda görüntüyü bozan ne unsurları var o tabanda? Davutoğlu, Babacan ve başı çeken HDP. Deva ve Gelecek Partisi faaliyetlerini güneydoğudaki muhafazakar seçmenden oy almak üzere kurgulamışlar. HDP, PKK’ya yakın unsurları alacak. Bu ikisi AK Parti’nin oradaki oy potansiyelini alacak. Diğer ittifaklar, Millet İttifakı, İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi Türkiye genelinde sosyal demokratların temsil ettiği muhafazakarlardan oy alacak. Seçime doğru giderken bu iki ittifak, kurguları başarılı olursa iş birliği yapacak. İkinci tura kalması için uğraşacaklar. O zaman da muhtemelen Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar seçilirse, ikinci kişi de onların adaylarından olursa iki ittifak iş birliği yapacak ve seçimi alacak. Oradaki 3. ittifakın içinde bir mantığı var. Demirtaş demokrasi eleştirisi için söylemedi. 3. bir yol açıyor. Hem Davutoğlu’na hem Babacan’a bir rezerv var.” sözlerini kullandı.

YARAR: DARBENİN YOLLARI BU KUMPASLARLA DÖŞENE DÖŞENE GELDİ!

Mete Yarar, “Hatırlamayanlara bir kez daha söyleyelim Savcı Serhat Sarıkaya, daha sonra itirafçı oldu. Bu olayın bütün detaylarını itiraf etti. Kendisine dosyanın nasıl geldiğini, neden takipçi olduğunu ve neden bu şekilde açıldığını tamamen anlattı. Bu işin planlayıcılarıyla birlikte nasıl buluştuğunu, FETÖ’cü olduğunu itiraf etti. Umut kitabevi Türkiye’nin aklında böyle bir görüntüyle anılıyorken, FETÖ-PKK kumpasının başlangıç tarihi olarak anılıyor. Bu ekip, bir şekilde götürüldü ve yıllarca yattılar. Yazdınız, çizdiniz, insanları meslekten attırdınız, yıllarca yattılar ve sonunda bunların kumpas olduğu ortaya çıktı. Darbenin yolları kumpaslarla döşene döşene geldi.” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

‘BU FOTOĞRAF, DEMİRTAŞ’IN 3’ÜNCÜ İTTİFAK ÇIKIŞIYLA BAĞLANTILI!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Ali Babacan umut kitabevi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.