Bu duayı okuyanlar insanlara karşı pamuk gibi olacak! Kin ve nefretin geçmesi için okunacak dua

İnsanların birbirlerine karşı duyduğu kin ve nefretin geçmesi için okunması gereken bazı dualar vardır. İşte okuduğunuz zaman insanlara karşı pamuk gibi olacağınız o dualar...

Haşr suresinin 10. ayeti insanların içindeki kini ve nefreti dindirmek, insanlara sevgi ve muhabbetle yaklaşabilmek için okunması önerilir. Okunması için sayı belirtilmemekle birlikte bu dua tekli sayılarla 21 gün (7-21-41 veya 101)  defa okunabilir.

İşte Haşr suresinin 10.ayeti...

“Vellezîne câû min ba’dihim yekûlûne rabbenâgfir lenâ ve li ihvâninellezîne sebekûnâ bil îmâni ve lâ tec’al fî kulûbinâ gıllen lillezîne âmenû rabbenâ inneke raûfun rahîm(rahîmun).”

وَالَّذِينَ جَاؤُوا مِن بَعْدِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِينَسَبَقُونَا بِالْإِيمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فِي قُلُوبِنَا غِلًّا لِّلَّذِينَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّكَرَؤُوفٌ رَّحِيمٌ

Anlamı:

“Onlardan sonra gelenler ise şöyle derler: “Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin tutturma! Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin.”

Allah’ın İsmi Şeriflerinden olan El-Muksit'i zikreden kişilerin düşmanlarıyla aralarında sevgi ve muhabbet oluşur.

Bilhassa aralarında geçimsizlik, nefret ve kin olan karı-koca arasındaki nefret ve kini en sıcak bir muhabbet ve sevgiye çevirir.

Bunun için mümkünse vekfi yapılır kin ve nefretin giderek bu düşmanlğı dostluğa ve sevgiye döndürmek için suya vekf konulur üzerine de her gün 209 defa Ya Muksit celle celalühü diye okunur içirilir. Buna bir müddet devam edilir her 100 okumada bu düşmanlığın nefretin sevgiye muhabbet dönmesini Allah’tan istenir.

Bu duayı okuyanlar insanlara karşı pamuk gibi olacak! Kin ve nefretin geçmesi için okunacak dua ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Eyüpsultan'da müdürü öldüren yabancı uyruklu öğrencinin yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Eyüpsultan'da okul müdürünü silahla vurarak öldüren yabancı uyruklu öğrencinin okula giriş-çıkış anına ait görüntüler ortaya çıktı.