Bu duayı okuyan içkiden uzak duruyor! İçkiyi bırakma duası

Allah’ın insanlar için haram kıldığı ve sağlığa birçok zararı olduğu bilinen içkiyi bırakmak için okunacak dualar sıklıkla araştırılıyor. Peki, içkiyi bırakmak için hangi dua okunmalı? İşte, içkiyi bırakma duası…

Allah-u Teala içkiyi haram kılmıştır. Öyle ki içkiliyken namaz kılınmasını yasaklamıştır. İçki içmek insan bedenine zarar veren ve insanların doğru düşünebilmesini engelleyen zararlı alışkanlıklardan biridir. Peygamber efendimizin ’İçki tüm kötülüklerin anasıdır’ hadisi içkinin uzak durulması gereken eylemlerden biri olduğunu özetlemiştir. Peki, içkiyi bırakmak için hangi dua okunur? İşte cevabı…

Bu duayı okuyan içkiden uzak duruyor! İçkiyi bırakma duası

Allahu Teala Kur'an-ı Kerim'de ;

“Ey iman edenler! Siz sarhoşken, ne söyleyeceğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın.” (Nisa, 43) buyurarak namaz kılarken aklın yetisini kaybettirecek hiç bir şey kullanılmaması gerektiğini emir buyurmuşlardır.

Peygamber efendimiz içki ile ilgili olarak "İçkiden sakınınız. Allahu Tealaya yemin ederim ki, içki ile iman aynı yerde bulunmaz. Yani bunlardan biri diğerini çıkarır." buyurmuştur.

İÇKİYİ BIRAKMAK İÇİN HANGİ DUA OKUNUR?

İçkiyi bırakmak için niyet edilerek Maide Suresinin 90 ve 91. ayetlerinin suya okunması 15 gün boyunca içki bağımlısı kişiye içerilmesi önerilir.

Maide Suresi 90. ayet

Ya eyyuhe'l-lezine amenu inneme'l -hamru ve'l- meysiru ve'l -ensabu ve'l -ezlamu ricsum min ameli'ş -şeytani fectenibuhu leallekum tuflihun"

Anlamı: " Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi iğrenç pislik şeylerdir. Bunlardan sakınarak kaçının ki kurtuluşa eresiniz."

Maide Suresi 91. Ayet

"İnnema yurıdu'ş -şeytanu ey yukıa beynekumu'l- adavete ve'l- bağdae fi'l -hamri ve'l- meysiri ve yesuddekum an zikrillahi ve ani's- salah fe he'l -entum muntehun."

Anlamı: "Şeytan, içki ve kumar yoluyla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?"

İçkiyi bırakma dualarından biri de Mu’minun Suresidir. Mu’minun Suresi niyet alınarak suya okunur ve içkiye mübtela olan kişiye içirilir. İçkiyi bırakana kadar suya bu sureyi okuyarak kişiye içirilmeye devam edilir.

 

Bu duayı okuyan içkiden uzak duruyor! İçkiyi bırakma duası ile ilgili etiketler dua içki
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.