Bu duayı okumadan eve adım atmayın! Eve girerken okunacak dua

İnsanlar birçok işinin hayırlı olması için dua eder. Her anımızda okuyabileceğimiz birçok dua vardır. Bunlardan biri de eve girerken okunacak duadır. İşte, peygamber efendimizin eve girerken okunmasını önerdiği o dua....

Allah'la konuşmanın en güzel yolu olan dualar, gün içerisinde birçok kez edilebilir. İnsanlar, yemekten önce ve sonra, uyumadan önce, yemek yapmadan önce edilecek duaları araştırırken eve girerken okunacak duayı da arama motorlarında aratıyor. İşte, eve girerken okunacak dua...

eve girerken okunacak dua

Ebû Mâlik el-Eş‘ârî (r.a.) anlatıyor: Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular ki: Kişi evine girince şu duâyı okusun: 

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ الْمَوْلَجِ وَخَيْرَ الْمَخْرَجِ بِسْمِ اللِّٰ وَلَجْنَا وَبِسْمِ اللِّٰ خَرَجْنَا وَعَلَى اللِّٰ رَبِّنَا تَوَكَّلْنَا.

Arapça Okunuşu

Allâhümme innî es’elüke hayra’l-mevlici ve hayra’l-mahraci bi’smillâhi velecnâ ve bi’smillâhi haracnâ ve ‘ala’llâhi rabbinâ tevekkelnâ.

Türkçe Manası

“Allâh’ım! Senden hayırlı girişler ve çıkışlar istiyorum. Allâh’ın adıyla girdik, Allâh’ın adıyla çıktık. Rabbimiz Allâh’a tevekkül ettik” bu duâyı okuduktan sonra âilesine selâm versin. (Ebû Dâvud, Edeb)

Bu duayı okumadan eve adım atmayın! Eve girerken okunacak dua ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.