Bu da Trabzonlunun korona maskesi

Trabzon'da demirden viking gemisi, kemençe, tren gibi farklı maketler üreten demir ustası, son olarak koronavirüsten korunmak için miğfer üretti. Miğferin henüz tamamlanmadığını söyleyen usta, "Ağız kısmı açık, oraya da bir süzgeç yaparız. Daha yapılacak çok işi var. Kolay değil” dedi.

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Değirmendere Mahallesi’ndeki dükkanında demir ferforje işi yapan 32 yaşındaki demir ustası Ayhan Şahin, Çin’in Hubei eyaletinde bulunan Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de hayatı olumsuz etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrası işlerinin düşmesiyle oluşan boş zamanlarında demirden yaptığı maketleri tamamladı.

Uzun yıllardır demir ustalığı yapan Şahin, boş vakitlerini tamamıyla demirden olan tren, viking gemisi, sallanır sandalye, kemençe, ayakkabı, örümcek ağı ve miğfer gibi maketler yaparak değerlendiriyor.

Bu da Trabzonlunun korona maskesi

Korona virüs sonrası işleri düştüğü için maketlerini tamamlamaya zaman bulduğunu söyleyen Şahin “Bunlar genelde iş olmadığı zaman yapılan şeyler. İş olduğu zaman kendi işlerimizi zaten yetiştiremiyoruz. İş olmadığı zaman, eğlencesine, hobi olarak böyle şeyler yapıyoruz. Herhangi bir ticari bir şey de beklemiyoruz” dedi.

KORONAVİRÜS MİĞFERİ

Demir ustası Şahin, demirden yaptığı maketlere son olarak Korona virüs miğferini ekledi. Adını 'Koronavirüs miğferi' koyduğu uğraşından da bahseden Şahin, “Daha bitmedi. Korona virüsten korunmak için kullanacağız bu miğferi. Ağız kısmı açık, oraya da bir süzgeç yaparız. Daha yapılacak çok işi var. Kolay değil” diye konuştu.

Bu da Trabzonlunun korona maskesi ile ilgili etiketler Trabzon Koronavirüs Korona Demirci miğfer
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.