"Bu çocuklara inanıyorum!"

Manchester City'nin Wolverhampton'a 2-0 yenilmesinin ardından Liverpool ile Manchester City arasındaki fark 8'e çıktı. Buna karşın City teknik direktörü Pep Guardiola, Liverpool ile puan farkının kapanabileceğini savundu.

Premier Lig'de Wolverhampton'ın Manchester City'yi deplasmanda 2-0 yenmesinin ardından, sezona 8'de 8 yaparak 24 puanla başlayan lider Liverpool ile en yakın takipçisi Manchester City arasındaki puan farkı 8'e çıktı.

"BU ÇOCUKLARA İNANIYORUM"

Premier Lig tarihinde ilk 8 haftadaki en büyük fark ortaya çıktı. Bundan önceki en büyük farkı 2014-15'te sezonu şampiyon tamamlayacak Chelsea gerçekleştirmiş ve rakibi ile arasındaki farkı 5'e çıkarmıştı. Tüm bunlara karşın Manchester City Menajeri Pep Guardiola hala umutlu.

Guardiola, "Bu çocukları biliyorum, hala inanılmaz durumdalar ve hala başarabilirler" ifadelerini kullandı. Manuel Pellegrini'yle şampiyonluğa ulaşılan 2013-14'ten bu yana en kötü sezon başlangıcını yapan City'nin başarılı çalıştırıcısı, "Fark fazla, bunu biliyorum. Bazı nedenlerden dolayı Liverpool puan kaybetmedi. Bir takımın 8 puan önde olduğunu düşünmemek daha iyidir. Ekim ayındayız ve hala çok sayıda maç var" diye konuştu.

Liverpool geçen sezon City ile arasındaki farkı en fazla 7'ye çıkarırken, bu da 20 maç sonrasında olmuştu ve iki takım birbirleriyle sadece bir kez oynamamıştı. İki takım bu sezon 10 Kasım'da Anfield'de karşı karşıya gelecek. 2007-09'da Manchester United'ın ardından ilk defa üst üste 3 sezon şampiyonluğu yakalama amacındaki Manchester City, o tarihten bu yana Chelsea'yle birlikte üst üste 2 şampiyonluk yakalayan bir diğer ekip oldu.

City, 2014'ten bu yana ayrıca evindeki ilk 4 maçın sadece 2'sini kazanabildi. Evinde 5 puan kaybeden City, geçen sezonun tümünde sahasında sadece 3 puan yitirmişti. Bir sezon önce 100 puan toplayarak rekorla şampiyonluğa ulaştıkları tüm sezon boyunca Etihad'da 7 puan kaybetmişlerdi.

"Bu çocuklara inanıyorum!" ile ilgili etiketler Manchester City Liverpool Premier Lig Pep Guardiola
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.