Bu bölümde okuyanlar mezun olmadan iş buluyorlar!

İskenderun'da eğitim gören lise ve üniversite öğrencileri, İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) eğitimi kapsamında aldıkları eğitimle mezun olmadan işe yerleşme şansı yakalıyor.

Otomotiv sektörünün teknik eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla teorik ve pratik eğitimlerin verildiği İskenderun Meslek Yüksekokulu(İMYO) Otomotiv Bölümündeki öğrenciler, çok fazla iş arama kaygısı taşımıyor.

Derslerde aldıkları teorik eğitimi, İDE kapsamında firmalarda pratiğe dökme şansı yakalayan gençler, mesleğin inceliklerini öğrenerek iş hayatına ilk adımlarını atıyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, yaptığı açıklamada, otomotiv bölümünde şu anda 137 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Öğrencilerin projelere uygun atölye ve laboratuvar ortamında mesleğin inceliklerini öğrendiğini dile getiren Mıstıkoğlu, gençlerin mezun olmadan iş bulma şansı da yakaladığını kaydetti.

Mıstıkoğlu, bölümlerinde İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) eğitiminin başarılı bir şekilde uygulandığını bildirdi.

Öğrencilerin derslerde öğrendiklerinin yanı sıra entegrasyon eğitimiyle firmalarda 4,5 ay staj yapma şansı yakaladığını dile getiren Mıstıkoğlu, "Biz üniversite olarak endüstrinin ve iş kollarının ihtiyacına uygun profilde mezun verme gayreti içerisindeyiz. Öğrencilerimiz daha mezun olmadan iş bulma yönünde birçok avantaja sahip." dedi.

İŞ ARAMA KAYGISI YOK

İskenderun Teknik Üniversitesi Otomotiv Teknolojileri Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ali Düzgün, henüz mezun olmadan otomotiv sektörünün en iyi firmalarından teklif aldığını ve yakın zamanda çalışmaya başlayacağını kaydetti.

Düzgün, üniversite eğitimine devam ederken iş bulmasının büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

Son sınıf öğrencisi Suphi Aslan da derslerde öğrendiklerini entegrasyon eğitimi kapsamında önemli firmalarda pratiğe dökme şansı yakaladıklarını söyledi.

Firmalardaki 4,5 aylık sürede hem sektör hem de meslekleriyle ilgili önemli deneyimler kazandıklarını dile getiren Aslan, mezun olmadan ve iş arama kaygısı taşımadan kendilerine iş teklifi gelmesinin de ayrı bir güzellik olduğunu aktardı.

Bu bölümde okuyanlar mezun olmadan iş buluyorlar! ile ilgili etiketler Hatay Otomotiv sektörü İskenderun Otomobil
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.