Bu böcek, alet kullanabiliyor!

Biology Letters dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir çalışmada, bilim insanları, alet kullanan ve ölümcül avlanma tekniği nedeniyle "suikast böceği" adıyla tanınan böcek türü keşfettiler.

Çalışmaya göre, alet kullanabilen suikastçı böcek, Spinifex otu adı verilen yerli bir Avustralya otundan özel bir reçine kullanıyor.

Minik suikastçıların alet kullanımının kapsamını test etmek için Avustralyalı araştırmacılar, böcekleri vahşi doğada ve esaret altında gözlemlediler, dış mekandan 26 farklı suikastçı böcek aldılar ve onları iki avdan biriyle cam bir kavanoza yerleştirdiler. Sinek veya karıncalar

ScienceDirect'de de belirtildiği üzere, sinekleri yakalamak özellikle zordur. Çalışmaya göre, kendilerini reçine ile kaplayan suikastçı böcekler, sinekleri diğer böceklere göre çok daha kolay yakalarlar. 26 böcek arasında, reçineli olanlar kanatlı avı yakalamada yüzde 26 daha başarılıydı.

Çalışmada, "Burada, reçineden yoksun ve reçine donanımlı suikastçı böceklerin (Gorareduvius sp.) yırtıcı etkileşimlerini sahneledik ve reçineyi bir araç olarak uygulamanın, suikastçı böceklere açık bir yırtıcı avantaj sağladığını keşfettik" sözlerine yer verildi.

"Gorareduvius sp. bu nedenle bir alet kullanıcısı olarak kabul edilebilir ve bu davranış, yumurtadan yeni çıkmış böcekler dahil tüm bireylerde mevcut olduğundan, alet kullanımının basmakalıp olduğu düşünülebilir."

Bilim insanlarının gözlemlerine göre, spinifex reçinesinin kullanımı öğrenilmiş bir davranış değil, çünkü yeni yumurtadan çıkmış yavruların bile yapışkan benzeri bir maddeyle kendilerini kapladıkları görüldü.

Araştırmacılar, "Suikastçı böcekleri, çevresel bir öğeyi, onu olağan bağlamından çıkararak ve vücutlarına uygulayarak manipüle etti ve böylece, gelişmiş av yakalama yoluyla seçici bir avantaj elde etti." dedi.

Bu böcek, alet kullanabiliyor! ile ilgili etiketler böcek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.