Bu belirtileri mutlaka önemseyin! Kanserin habercisi olabilir

En tehlikeli hastalıklardan biri olan ve günden güne daha yaygın bir şekilde görülmeye başlanmış olan kanserin erken belirtilerinden bahseden Dr. Deborah Lee, belirtileri görmezden gelmemeyi tavsiye etti. İşte o belirtiler…

Araştırmalara göre, pandeminin yarattığı sağlıksal değişimler, kanserin geri planda kalmasına neden olduğu için, son iki yılda kanser vakaları daha hızlı bir şekilde artış göstermeye başladı. Bu nedenle de uzmanlar, erken belirti konusunda sık sık uyarılarda bulunurken, kanserin erken belirti ile tedavisinin çok daha mümkün olduğunu hatırlatmayı bu ay da sürdürdü. O isimlerden biri olan Dr. Deborah Lee ise, pankreas kanseri ile ilgili konuştu.

Kanserin en tehlikelilerinden biri olan pankreas kanserinin sıradan rahatsızlıklarmış gibi başladığı için daima geç teşhis edilen bir tür olduğuna dikkat çeken Dr. Deborah Lee, hastalarının yüzde 75’inin aynı erken belirtileri yaşadığını bildirdi. Bu nedenle erken belirtiler arasına birkaç belirtiyi alan Dr. Deborah Lee, bu belirtileri gören kişilerin mutlaka bir uzmana danışması gerektiğinin altını çizdi. İşte pankreas kanserinin erken evre belirtileri…

KAŞINMA, KANSERİN HABERCİSİ OLABİLİR

Bu belirtileri mutlaka önemseyin! Kanserin habercisi olabilir

Kansere neden olan tümörün yerine göre değişiklik göstermekle birlikte, pankreas kanserinde erken uyarı işaretlerinden birinin kaşıntı olduğunu belirten Dr. Deborah Lee, aşırı kaşıma ihtiyacının önemli olduğunu söyledi. Bu kapsamda tümörün gelişimine de kaşıntının cevap verebileceğine değinen Dr. Lee, “Kaşıntının pankreas kanserinin erken veya geç bir belirtisi olup olmadığı, tümörün nerede geliştiğine bağlıdır” diye konuştu. Pankreas kanseri vakalarının yüzde 65’inde kaşıntı belirtisinin görüldüğüne dikkat çeken Dr. Deborah Lee, yapılan araştırmaların bir başka belirtiye de dikkat çektiğine ifade etti.

SARILIK, KANSERİN HABERCİSİ OLABİLİR

Pankreas kanseri için yaygın görülen belirti olan sarılığa da değinen Dr. Deborah Lee, “Pankreas kanseri pankreasın başında başladığında, safra kanallarını erkenden sıkıştırması, safranın bağırsaklara geçişini engellemesi ve kaşıntılı sarılık ile sonuçlanması daha olasıdır” dedi. Ardından hastaların yüzde 80’ininde sarılık belirtisinin ortaya çıktığını belirten Dr. Lee, “Cilt rengindeki değişiklik, safra pigmenti bilirubinin birikmesinden kaynaklanmaktadır. Bu normalde bağırsaklara atılır, ancak kanser geçiş yolunu tıkadığı için, bilirubin kan dolaşımında birikir ve deride birikir” ifadelerini de açıklamalarına ekledi.

Bu belirtileri mutlaka önemseyin! Kanserin habercisi olabilir ile ilgili etiketler kanser Pankreas Kanseri
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.