BTK'dan izin çıktı: Türk Telekom'un çoğunluğu TVF'ye geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon AŞ (LYY) arasında geçtiğimiz haftalarda Türk Telekomünikasyon AŞ’nin (Türk Telekom) toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için yapılan anlaşma ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Türk Telekom'un KAP'a yaptığı açıklamaya göre BTK'dan izin çıktı!

Bankaların pay sahibi olduğu LYY Telekomünikasyon AŞ ile Varlık Fonu, Türk Telekom'un yüzde 55'lik payı için anlaşma sağladı. Daha sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna hisse devri için izin başvurusunda bulunulmuştu.

 Türk Telekom'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamaya göre izin çıktı. Böylece Türk Telekom'un çoğunluğu Türkiye Varlık Fonu'na geçti.

Türk Telekom tarafından KAP'a yapılan açıklama şöyle;

"16 Mart 2022 tarihli açıklamada belirtildiği üzere, LYY Telekomünikasyon A.Ş.'nin (LYY) sahip olduğu %55 Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) hissesinin Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) satışına ilişkin taraflar (TVF ve LYY) arasında imzalanan Hisse Devir Sözleşmesi ile ilgili yürütülmekte olan süreç kapsamında Şirketimiz tarafından ilgili mevzuat doğrultusunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) hisse devrine ilişkin izin başvurusunda bulunulmuştu.

Bu bağlamda, BTK tarafından;

1) Türk Telekom'un hisselerinin %55'ine sahip olan LYY'nin şirketimizdeki hisselerinin tamamının, TVF'ye devir işlemlerine izin verilmesi,
2) BTK tarafından yetkilendirilmiş olan TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş., TTNET A.Ş., ve TT International Telekomünikasyon San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin %100 hissedarı olan Türk Telekom bünyesinde gerçekleşecek hisse devrinin, BTK'nın görev alanı kapsamında hisse devri ve kontrol unsuruna ilişkin ilgili mevzuat hükümleri açısından söz konusu şirketler bakımından herhangi bir sakınca doğurmayacağı,
3) Hisse devir işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından bir ay içerisinde ilgili belgelerle birlikte BTK'ya bilgi verilmesi, hususlarına karar verilmiştir."

BTK'dan izin çıktı: Türk Telekom'un çoğunluğu TVF'ye geçti! ile ilgili etiketler Türk Telekom BTK tvf varlık fonu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.