BTK kararını verdi! Twitch'e erişim engeli kalktı

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenen yayın platformu Twitch hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Twitch'e yasadışı bahis ve kumar yayınları yapılması gerekçesiyle erişim engeli getirilmişti. BTK kararını verdi. Twitch'e erişim engeli kalktı. İşte detaylar...

Canlı yayın platformu Kick'in ardından Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan Twitch'e de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) tarafından erişim engeli getirilmişti.

29 Şubat 2024 tarihi itibari ile BTK tarafından alınan erişim engeli kararı kaldırıldı. Kullancılar, söz konusu platforma giriş yapabiliyor.

Twitch neden kapatıldı?

Twitch'e getirilen yasak için geçilen ilk resmi açıklama ise kısaca şöyleydi: “Twitch.tv, 22/02/2024 tarihli ve 2024/7 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir.”

Kick için de yasak kaldırıldı

Kısa süre önce de Twitch rakibi Kick için uygulanan benzer bir yasak kaldırılmıştı. O yasak hakkında burada geçilen resmi açıklamada “Kick.com, 20/02/2024 tarihli ve 2024/5 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadesine yer verilmişti.

BTK kararını verdi! Twitch'e erişim engeli kalktı ile ilgili etiketler Twitch
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.