BTK Akademi Eğitimleri Nasıl Olacak? BTK Akademi Başvuru Şartları neler? Yazılımcılar Ne Yapmalı?

BTK Akademi Yazılımcı CV Başvuru Şartları Neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geleceğin yıldızlarını yetiştirmek vizyonuyla hayata geçirdiği BTK Akademi Eğitim Portalı ses getirdi. Yıldızı her geçen parlayan ayzılım sektörüne kalifiye eleman yetiştimeyi amaçlayan BTK Akademi Eğitim Portalı başvurular için adaylarını bekliyor. Peki BTK Akademi Eğitim Portalı eğitim nasıl olacak? BTK Akademi Eğitim Portalı'na başvuru şartları neler? Eğitimlerin içeriği nedir? Detaylar haberimizde...

BTK Akademi Eğitimleri nasıl olacak? BTK Akademi yazılımcı CV başvuru şartları neler? Yazılımcılar Ne Yapmalı? Koronavirüs salgını dolayısıyla teknoloji ve yazılımların önemi gün geçtikçe daha çok anlaşılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyada her geçen gün yıldızının parladığını söylediği yazılım sektörüne elemen yetiştirmek için BTK Akademi Eğitim Portalı hayata geçti. 13 ayrı başlıkta 31 ayrı eğitim ve binlerce saat süren içeriğiyle BTK Akademi Eğitim Portalı yayında. BTK Akademi Eğitim portalı'na başvuru şartları nasıl? BTK Akademi Eğitim portalı eğitimleri neler? Adaylar BTK Akademi Eğitim Portalı'na nasıl başvuracak? Detaylar haberimizde...


BTK AKADEMİ EĞİTİM PORTALI NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genç beyinlere yönelik hazırladığı ve yazılımcı yetiştirmek üzere tasarlanmış bir projedir.

BTKK AKADEMİ EĞİTİM PORTALI İÇERİĞİ NEDİR?

13 başlıkta 47 bin dakikayı bulan 31 ayrı eğitim, bu sitede hizmet veriyor. Yıl sonuna kadar, eğitim sayısı 100'e çıkacaktır. Gençlerimizin tek yapması gereken sisteme girip özgeçmişlerini kaydettirmektir.

Tamamlanan eğitimler ve başarı dereceleri, sistemdeki özgeçmişlere otomatik olarak işlenecektir. Programı tamamlayanlar; güvenliğinden, veri analistliğine, siber güvenlikten yazılım geliştirmeye kadar 15 farklı alanda uzman olarak istihdam edilme imkanı kazanacaktır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BTK AKADEMİ EĞİTİM PORTALI AÇIKLAMASI

Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Evde Kal Türkiye' sloganı ile gönüllü karantina uyguladığımız şu günlerde, özellikle gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Dünyada yıldızı her geçen gün parlayan yazılım sektörü sizi bekliyor. Bunun için 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlatıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hazırladığı proje kapsamındaki eğitimler, özellikle de BTK Akademi Eğitim Portalı üzerinden gerçekleştirilecektir. Halen, 13 başlıkta 47 bin dakikayı bulan 31 ayrı eğitim, bu sitede hizmet veriyor. Yıl sonuna kadar, eğitim sayısı 100'e çıkacaktır. Gençlerimizin tek yapması gereken sisteme girip özgeçmişlerini kaydettirmektir.

Tamamlanan eğitimler ve başarı dereceleri, sistemdeki özgeçmişlere otomatik olarak işlenecektir. Programı tamamlayanlar; güvenliğinden, veri analistliğine, siber güvenlikten yazılım geliştirmeye kadar 15 farklı alanda uzman olarak istihdam edilme imkanı kazanacaktır.

Böylece, gençliğimiz korona günlerini geleceğine ışık tutacak fırsatına çevirebilecektir. Bu programın, ülkemizin yazılımcı ihtiyacının giderilmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum.

BTK Akademi Online Eğitim Platformu Üyelik için tıklayınız

BTK Akademi Eğitimleri Nasıl Olacak? BTK Akademi Başvuru Şartları neler? Yazılımcılar Ne Yapmalı? ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanı Erdoğan btk akademi nedir btk akademi nasıl btk akademi başvuru btk eğitim portalı eğitim yazılım
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.