BtcTurk kurucusu Kerem Tibuk kimdir? Sahibi Özgür Güneri kimdir?

BtcTurk’te yaşanan erişim sorunu devam ederken Kerem Tibuk kimdir sorusuna da yanıt aranıyor. 1 Temmuz 2013 tarihinde Kerem Tibuk tarafından kurulan BtcTurk, kripto para piyasasında oldukça ünlüdür. Peki, BtcTurk sahibi Özgür Güneri kimdir?

1 Temmuz 2013 tarihinde iş insanı Kerem Tibuk tarafından kurulan BtcTurk, 2018 yılında QNB Finansinvest CEO'su Özgür Güneri tarafından devralınmıştır. Akbank, Fibabanka, Denizbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası ile işbirliği yapmıştır. Temmuz 2020'de yurt dışından da kullanıcı kabulüne başlayan BtcTurk'ün kullanıcıları Türk lirası, Bitcoin ve Tether ile kripto para alıp satabilmektedir.

Özgür Güneri Kimdir?

Kariyerine, 1991 yılında üniversite öğrencisiyken, Global Menkul Değerler Araştırma Bölümü'nde başlayan Güneri, Romanya ve Mısır ülke analisti olarak görev yapmış ve şirketin Mısır/Kahire ile New York ofislerinin kuruluşunda rol almıştır.

özgür Güneri

2000 yılında QNB Finansbank Grubu'na geçen Özgür Güneri, Finans Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlüğü, Yönetim Kurulu Üyeliği ve aynı zamanda da Türkiye'de ve Avrupa'da gelişmekte olan Borsa Yatırım Fonu'nun kuruluşunu sağlayan ekibe liderlik yapmıştır.

Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak yaklaşık 5 yıl QNB Finansinvest'te çalışan Güneri, 2018 yılında BtcTurk'ün çoğunluk hissesini satın almıştır. Türkiye'yi Bitcoin'le tanıştıran BtcTurk'te yeni nesil finans hizmetler alanında adım atan Özgür Güneri BtcTurk CEO'su olarak görev yapmanın yanı sıra blokzinciri ve kriptopara odaklı teknoloji geliştirme şirketi BTCTrader şirketinde CEO olarak görev almaktadır.

BtcTurk kurucusu Kerem Tibuk kimdir? Sahibi Özgür Güneri kimdir? ile ilgili etiketler Kerem Tibuk Özgür Güneri BtcTurk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.