Brüksel’de terörist avı sürüyor! İki İsveçliyi öldüren terörist önceden video çekmiş!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen silahlı saldırıda 2 İsveçli hayatını kaybetti. Saldırının ardından DEAŞ’lı terörist yakalamadı. Gelişmeler sonrası Belçika'da terör tehdidi en üst düzeye çıkarıldı. SüperHaber, Abdesalem Al Guilani adını kullanan DEAŞ’lı teröristin saldıran önce çektiği videoya ulaştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Avrupa Birliği ve NATO’nun merkezi, Belçika’nın başkenti Brüksel terör saldırısı ile sarsıldı.

Brüksel’de terörist avı sürüyor! İki İsveçliyi öldüren terörist önceden video çekmiş!

MOTOSİKLETLİ DEAŞLI TERÖRİST DEHŞET SAÇTI!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, motosikletle dolaşan, silahlı bir kişi, Belçika-İsveç karşılaşması öncesi tekbir getirerek saldırı düzenlendi. Saldırıda taraftar olduğu anlaşılan 2 İsveç vatandaşı, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgan olay yerinden yine motosikletle kaçarken, polis saldırganı yakalamak için operasyon başlattı. Belçika başta olmak üzere, tüm Avrupa’da şok etkisi yaratan olaydan sonra, ülkede terör tehdidi en üst düzeye çıkarıldı.

Brüksel’de terörist avı sürüyor! İki İsveçliyi öldüren terörist önceden video çekmiş! - Resim : 2

DEAŞ’LI TERÖRİST SALDIRI ÖNCESİ VİDEO ÇEKMİŞ!

Brüksel’de Belçika-İsveç Milli Takımları arasında oynanacak olan EURO 2024 Elemeleri sırasında, sosyal medyada yayınlanan bir video ile ortaya çıktı. Kendisini saldırgan olarak tanıtan bir kişi, sosyal medyada ki videoda kimliğini tanıtıyor. Aynı kişi, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğunu belirterek, 3 İsveçliyi öldürdüğünü ifade ediyor.

Brüksel’de terörist avı sürüyor! İki İsveçliyi öldüren terörist önceden video çekmiş! - Resim : 3

“3 İSVEÇLİYİ ÖLDÜRDÜM ELHAMDÜLİLLAH!”

DEAŞ’lı olduğunu söyleyen teröristin çektiği videoda, ”Resulallaha salat selam olsun, elhamdülillah. Allah Ekber. Adım Abdesalem Al Guilani ve ben Allah için bir savaşçıyım. Ben İslam Devleti'ndenim. Bizi seveni severiz, bizden nefret edenden nefret ederiz. Dinimiz için yaşarız ve dinimiz için ölürüz. Elhamdülillah. Kardeşin Müslümanlar adına intikam aldı.
Şu ana kadar 3 İsveçliyi öldürdüm Elhamdülillah. 3 İsveçli evet. Yanlış yaptığım kişiler lütfen beni bağışlasın. Ve herkesi affediyorum. Selamün Aleyküm.” şeklinde konuştuğu görüşüyor.

Brüksel’de terörist avı sürüyor! İki İsveçliyi öldüren terörist önceden video çekmiş! - Resim : 4

BRÜKSEL’DE TERÖRİST AVI HER YERDE SÜRÜYOR!

Belçika polisinin yaptığı araştırmada, Belçika vatandaşı olan ve Kuzey Afrika kökenli olduğu belirlenen motosikletli teröristin yakalanamadığı öğrenildi. Tüm polis, jandarma ve askeri birlikler tarafından Brüksel’de her yerde araban teröristin, bağlantılarının belirlenmesi için canlı elegeçirilmesine çalıştığı ifade edildi.

Brüksel’de terörist avı sürüyor! İki İsveçliyi öldüren terörist önceden video çekmiş! - Resim : 5

ÖLDÜRÜLEN İSVEÇLİLERİN TARAFTAR OLDUĞU ANLAŞILDI!

Öte yandan, saldırıda hayatını kaybeden 2 kişinin, EURO 2024 Elemeleri kapsamında yerel saatle 19.15'de başlayacak olan Belçika-İsveç arasındaki milli maçı izlemek için Belçika'ya gelen İsveç vatandaşları olduğu anlaşıldı. Bu arada, Brüksel’de stadyum çevresinde iki İsveçli taraftarın öldürülmesi üzerine, İsveç Milli Takımı'nın ikinci yarıya çıkmayı reddettiği ve karşılaşmanın da yarıda kaldığı belirtildi.

Brüksel’de terörist avı sürüyor! İki İsveçliyi öldüren terörist önceden video çekmiş! ile ilgili etiketler Belçika DEAŞ Saldırı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.