Brezilyalı modelden acı haber! Lygia Fazio güzellik uğruna öldü

40 yaşındaki Brezilyalı model ve fenomen Lygia Fazio, geçirdiği estetik ameliyat sonrası yaşadığı komplikasyonlar nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Brezilya basınında yer alan haberlere göre Influencer olan Brezilyalı model Lygia Fazio hayatını kaybetti. 3 yıl önce bir kalça implantı ameliyatı olan ünlü modelin bu durumdan kaynaklı olarak felç geçirdiği ve kaldırıldığı hastanede öldüğü açıklandı.

2020 yılında kalçasını büyütmek için bıçak altına yatan Fazio'nun ameliyatında kullanılan malzemelerin problemin ana nedeni olduğu belirtildi. Kullanılan platik bileşenli polimetilmetakrilat ile karıştırılmış silikonun vücudun diğer bölgelerine sızarak önce enfeksiyona sonra da felce yol açtığı belirtildi.

Pleksi de denilen PMMA aslında pleksiglasın hammaddesi. 2007 yılından bu yana dolgu maddesi olarak kullanılan PMMA'de mikrosferler ve sığır kolajeni bulunuyor. Bu yüzden alerji testi yapılmadan uygulanmaması gerekiyor. Dünyanın birçok ülkesinde estetikte kullanılması tartışmalı bir maddedir.



 

 

Brezilyalı modelden acı haber! Lygia Fazio güzellik uğruna öldü ile ilgili etiketler Brezilya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.