Brezilya ve İskoçya, ateş püskürerek açıkladılar! Dünyaya İsrail çağrısı...

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, İsrail'in Filistin'deki katliam saldırılarına çok sert tepki göstererek dünyaya çağrı yaptılar.

 İsrail'in, Filistin'deki katliam saldırıları 26. gününde hız kesmeden devam ederken, Brezilya ve İskoçya'dan, İsrail'e tepki dolu açıklamalar geldi.

''İLK KEZ ÖLDÜRÜLENLERİN ÇOĞUNLUĞUNUN ÇOCUK OLDUĞU BİR SAVAŞ GÖRÜYORUZ''

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, sosyal medya hesabından İsrail'in, Filistin'de binlerce çocuğu katletmesine vurgu yaptığı açıklamasında ilk defa çocukların katledildiği bir savaş gördüğünü belirtti.

Lula da Silva, "Gazze Şeridi'nde üstlenmedikleri bir savaşta 3.000 çocuğun öldüğünü görmek beni üzüyor. Peki savaşı çıkaran sorumsuzlar şimdi bu çocukların ölümüne mi üzülüyor? Eşyaların ağırlığını mı hissediyor?

Öldürülenlerin çoğunluğunun çocuk olduğu bir savaşı ilk kez görüyoruz. Kimse sorumluluk almıyor ve BM'den ateşkese ikna edici bir mektup bile sunamadık. Durmak! Allah aşkına durun!" dedi.

Brezilya ve İskoçya, ateş püskürerek açıkladılar! Dünyaya İsrail çağrısı...

''DÜNYA SİZİ KORUYAMADIĞI İÇİN ÜZGÜNÜM''

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf ise İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na yaptığı saldırıya dikkat çekerek, "Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki masum erkek, kadın ve çocuklar; dünya sizi koruyamadığı için üzgünüm. İnsan hayatına yönelik bu umursamazlık kınanmalıdır" ifadeleriyle İsrail'i kınama çağrısı yaptı.

Brezilya ve İskoçya, ateş püskürerek açıkladılar! Dünyaya İsrail çağrısı... - Resim : 2

Brezilya ve İskoçya, ateş püskürerek açıkladılar! Dünyaya İsrail çağrısı... ile ilgili etiketler Brezilya İskoçya İsrail Filistin Gazze Hamas Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.