Brezilya Devlet Başkanı aşısız olduğu için New York'ta pizzacıya alınmadı

Aşı karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Brezilya'nın lideri Jair Bolsonaro, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı BM Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye gitti. Bolsonaro, pizza yemek için gittiği New York'taki pizzacıya aşısız olduğu için alınmadı. Bolsonaro bunun üzerine pizzasını sokakta yemek zorunda kaldı.

Brezilya lideri Jair Bolsonaro, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için ABD'nin New York kentine gitti. Aşı karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen ve koronavirüs ile mücadele politikası tepki çeken Bolsonaro, şehirde gezerken aşı kısıtlamalarına takıldı.

PİZZACIYA ALINMAYINCA SOKAKTA YEDİLER

Bolsonaro, New York'ta kapalı alanlarda yemek yiyebilmek için gereken en az bir doz aşı şartına uymadığı için ABD'deki ilk yemeğini sokak ortasında yemek zorunda kaldı. Başkan'ın aşı olmadığı için pizzacıya alınmadığı öğrenildi. Brezilya Turizm Bakanı Gil Machado, Bolsonaro ile heyetindeki diğer bakanların sokak ortasında pizza yiyip kola içerken çekilen bir fotoğrafını Instagram'da paylaştı.

BOLSONARO NE DEMİŞTİ?

Bolsonaro geçen yıl aralıkta televizyonda verdiği bir röportajda "Aşı olmayacağım. Hayatımın tehlikede olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu benim sorunum, nokta" demişti.JairBolsonaro yine geçen yıl aşı olan son Brezilyalı olacağını ve kimseyi aşı yaptırmaya zorlamayacağını da söylemişti.

Brezilya'da 585 binden fazla kişi pandemi yüzünden hayatını kaybetti. Bu, dünyadaki en yüksek ikinci ölü sayısı.

Brezilya Devlet Başkanı aşısız olduğu için New York'ta pizzacıya alınmadı ile ilgili etiketler Brezilya Koronavirüs korona aşısı Jair Bolsonaro
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.