Brezilya Devlet Başkanı: Aşı yaptırmayacağım

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, koronavirüs aşısı yaptırmayacağını ve aşı yaptırmanın ülkede zorunlu hale getirilme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Bolsonaro, maske takmanın virüsü önlemede etkili olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını da ifade etti.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, koronavirüs aşısı olmayı planlamadığını belirtti. Bolsonaro, “Aşı olmayacağım, bu benim hakkım.” ifadelerini kullandı.

Bolsonaro, maske takmanın virüsün bulaşmasını önlemede etkili olduğuna dair çok az kanıt olduğunu da iddia ederek şüphelerini dile getirdi.

ABD’den sonra dünyada en yüksek koronavirüs ölümünün gerçekleştiği ikinci ülke olan Brezilya’da, pandemi başladığı günden bu yana 171 bin 497 kişi hayatını kaybederken, 6 milyon 204 bin 570 kişide virüs tespit edildi.

Brezilya’da Mart ayında önce 2 kabine üyesi koronavirüse yakalanmış, sonraki hafta da Vatandaşlık Bakanı Onyx Lorenzoni ve Eğitim Bakanı Milton Ribeiro’nun koronavirüs olduğu açıklanmıştı. Son olarak Bilim ve Teknoloji Bakanı Pontes’in de koronavirüse yakalanmasıyla, kabinede koronavirüs olan bakan sayısı 5 olmuştu.

Temmuz ayında ise Bolsonaro ve eşine Kovid-19 teşhisi konmuştu.

Brezilya Devlet Başkanı: Aşı yaptırmayacağım ile ilgili etiketler Koronavirüs Brezilya maske bolsonaro korona aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.