Brexit’te yeni endişe: Hükümetin hiçbir planı yok!

İngiltere’de Brexit için yüksek mahkemenin Meclis onayı gerektiği kararı vermesiyle Hard Brexit senaryosu gündemden kalkarken BoE’nin de son toplantısında ek gevşemeye gitmemesi ekonomi verilerde güçlenmeye olan güveni yansıtmıştı.

Bugün ise Brexit bir başka endişeyle yeniden gündemde: İngiliz basınına sızan resmi bir bilgi notuna göre, hükümetin ‘Brexit’ için kesin bir planı bulunmuyor.

‘Brexit Güncellemesi’ isimli ve 7 Kasım tarihli belgede İngiltere Başbakanı Theresa May, ‘olayı çözümlemek için kararları ve detayları kendisi belirlemek’le suçlanıyor. Belgede, Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Ticaret Bakanı Liam Fox, Brexit Bakanı David Davis’ten oluşan bir grubun, Maliye Bakanı Philip Hammond ve Çalışma Bakanı Greg Clark’tan oluşan bir grup ile yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı bir Brexit stratejisi üretilemediği de belirtiliyor.

BBC ve The Times gazetesinin gördüğü belgeye göre, bir Brexit planı üzerinde anlaşmaya varılması Başbakan Theresa May’in hükümeti içindeki bölünmelerden dolayı altı ayı bulabilir. İngiltere başbakanı ve kabinesini desteklemeyle yükümlü Kabine Ofisi için bir danışman tarafından hazırlanan ve BBC ile The Times gazetesinin gördüğü belgeye göre, hükümet Brexit ile ilgili 500’den fazla proje üzerinde çalışıyor ve bu iş için 30,000 devlet memuru daha gerekebilir.

Belgede ayrıca sanayideki ‘büyük oyuncuların’, Nissan’a yapıldığı gibi Brexit’ten etkilenmeyeceklerine dair kendilerine de garanti verilmesi için hükümetin ‘başına silah dayayabilecekleri’ görüşü yer alıyor. Yeni endişe piyasalara yayılırken İngiliz Sterlini ise Ekim’de de 150 para birimini geride bırakaran en kötü para birimi tahtını aldıktan sonra Yüksek Mahkeme kararıyla toparlansa da Trump fırtınasıyla bir kez daha baskı altında:

151120161824241351728_3.jpg

Kaynak: ParaAnaliz.com

Brexit’te yeni endişe: Hükümetin hiçbir planı yok! ile ilgili etiketler İngiltere Brexit
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.