"Böyle zamanlarda Erdoğan daha da yalnızlaşır."

Türkiye birkaç gündür iç siyasette "FETÖ'nün siyasi ayağı kim?" polemiğinin esiri oldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan sözlerine bugün Erdoğan'dan yanıt geldi. Yaşanan tartışmanın fotoğrafını çekerek önemli analizler yapan Aydın Ünal ise ilginç tespitler ortaya koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ'nün siyasi ayağı" polemiğine ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.

CHP liderinin suçlamalarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün siyasi ayağı CHP" başlıklı bir video izletti.

Söz konusu videodaki "FETÖ'cü gazetecilere destek", "ByLockçu başdanışman", "FETÖ'cülerle yoğun telefon görüşmesi", "ByLock üzerinden FETÖ-CHP yazışması" başlıklı kesitlere işaret eden Erdoğan, "Buyurun kendi adamı söylüyor. 'Genel Başkanın talimatıyla Zaman Gazetesi'ne gittim.' diyor. 6 danışman FETÖ'cü çıktı. Urla Belediye Başkanı malum FETÖ'cü çıktı ve şu anda içeride. Nereye bakarsan bak, FETÖ'nün siyasi ayağı tamamen Bay Kemal'in yatak odasına girmiş, haberi yok." ifadelerini kullandı.

ESKİ DANIŞMANDAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Diğer yandan, "FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışmasıyla ilgili en çarpıcı yorumlardan birisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanlarından olan AK Parti eski milletvekili Aydın Ünal'dan geldi.

FETÖ’nün devlete, Kenan Evren döneminde, 1980 darbesinden sonra sızmaya başladığını belirten Ünal, "40 yıllık süreçte hiçbir yetkili FETÖ ile mücadele etmedi. Buna Erdal İnönü, Karayalçın, Ecevit, A. N. Sezer, Karadayı, Çevik Bir, Baykal, Kılıçdaroğlu vb. de dahil." ifadelerini kullandı.

Aydın Ünal, AK Parti'nin ise örgütle iktidarının ilk yıllarında neden yeteri kadar mücadele edemediğini şu sözlerle özetledi;

"2004 MGK’sı öncesinde ve sonrasında AK Parti Hükümeti FETÖ ile mücadele edemezdi. Bu asla mümkün değildi. O dönem yapılmış olan Kemalist/ulusalcı darbe girişimlerine FETÖ de destek verir, AK Parti 2005’i asla ve asla göremezdi.

Recep Tayyip Erdoğan, 40 yıldan fazla süredir devlette metastaz yapmış FETÖ ile mücadeleyi göze alabilmiş, mücadelesinde zafer kazanmış yegane liderdir. Erdoğan sadece seçilmiş hükümeti, siyaseti değil, devleti, milleti hatta CHP’yi bile FETÖ belasından kurtaran kişidir."

"Böyle zamanlarda Erdoğan daha da yalnızlaşır."

"BÖYLE ZAMANLARDA ERDOĞAN YALNIZLAŞIR"

Buna karşın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi bir strateji izleyerek Erdoğan'ı ve Ak Partiyi suçladığını dile getiren Ünal bunun sebeplerini de şöyle anlattı;

"Bu açık gerçeğe rağmen Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı suçluyor. Çünkü: Kılıçdaroğlu ortaya keskin bir iddia atıp kenara çekiliyor, TV’den darbe izler gibi kahvesini içerek AK Parti’nin canhıraş savunmasını izliyor. Böylece kendisi savunma hattından da çıkmış oluyor.

Bir süredir AK Parti CHP karşısında sadece savunma yapıyor. AK Parti gündem oluşturamıyor, CHP gündeminin peşine takılıyor, CHP’nin propaganda tuzağına düşüyor.

Bir de, böyle zamanlarda Erdoğan daha da yalnızlaşır. Geçmişinde FETÖ’cülük, FETÖ’ye abartılı övgü, FETÖ’yle fotosu bulunanlar şimdi yine saklanıp, susup Erdoğan’ın göğsünü siper etmesini bekleyecekler. Kriz geçince de herkesi ezip yine en öne geçecekler.

Türkiye zor ve kritik günlere ilerliyor. Yeni kurulan partiler, Suriye/Rusya krizi, darbe söylentileri, FETÖ’nün siyasi ayağı iddiaları...

Hem akla, hem cesarete, hem de sadakate ihtiyaç var.

Kaldı mı? Göreceğiz bakalım."

 

 

"Böyle zamanlarda Erdoğan daha da yalnızlaşır." ile ilgili etiketler FETÖ Aydın Ünal Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.