Böyle büyüğü hiç görülmemişti! Amatör defineci bakın ne buldu! Her biri yüzde 95 oranında altın içeriyor...

Amatör olarak definecilik ile uğraşan bir şahıs, Birleşik Krallık'ta şimdiye kadar hiç rastlanmamış dünyanın en büyük Anglosakson sikke hazinesini buldu. Sikkelerin her biri neredeyse yüzde 95 oranında altın içeriyor.

Dünyanın çeşitli yerlerinde amatör defineciler, tarihi eser bulmak için arayışlar yapıyor. 

Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren amatör defineci ise şu ana kadar tespit edilen en büyük hazinelerden birine ulaştı.

ŞİMDİYE KADAR KEŞFEDİLEN EN BÜYÜK SİKKE HAZİNESİ

Independent Türkçe'de yer alan habere göre metal dedektörü kullanan bir kişi, şimdiye dek keşfedilmiş en büyük Anglosakson sikke hazinesini gün yüzüne çıkardı. Toplamda 131 altın sikke ve 4 altın nesneden oluşan hazine, definecinin yardımlarıyla 6 yıl içinde tamamlandı.

 

AMATÖR DEFİNECİ İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMEDİ

2016 ve 2020 arasında dedektörüyle hazinenin büyük kısmını ortaya çıkaran amatör defineci, isminin açıklanmasını istemedi ve parçaları British Museum'a teslim etti.

 

YÜZDE 95 ORANINDA ALTIN

Sikkelerin yüzde 85 ila 95 oranında altın içerdiği ifade edildi.MS. 600 civarında, henüz bilinmeyen sebeplerle gömüldüğü anlaşılan hazine, İngiltere'deki West Norfolk bölgesinde çıkarıldı. Ancak buluntuların tam yeri güvenlik gerekçeleriyle açıklanmadı.

Böyle büyüğü hiç görülmemişti! Amatör defineci bakın ne buldu! Her biri yüzde 95 oranında altın içeriyor...

Böyle büyüğü hiç görülmemişti! Amatör defineci bakın ne buldu! Her biri yüzde 95 oranında altın içeriyor... ile ilgili etiketler altın defineci amatör sikke tarihi eser
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.