Bosna Hersek’de şok yaşanıyor! Yeni Devlet Başkanı Becirovic İzzetbegoviç’in fotoğrafını kaldırdı...

Bosna Hersek'te büyük şok ve üzüntü yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Boşnak aday olarak koalisyonun adayı olan ve seçimi kazanan Denis Becirovic’in 20 yıldan beri, Devlet Başkanlığı odasında duran Aliya İzzetbegoviç'in fotoğrafını kaldırdığı ortaya çıktı. Becirovic’in dağa önce de, ”Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi” ibaresindeki “Boşnak” ibaresini çıkardığı anlaşıldı.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Balkanlar’ın Sırpların soykırımına uğrayan ülkesi Bosna Hersek’de yeni Devlet Başkanı Becirovic’in skandalları konuşuluyor.

SEÇİMLERİ AVRUPA’NIN DESTEĞİ İLE 8’LI KOALİSYON KAZANDI!

Bosna Hersek’te 2 Ekim’de yapılan genel seçimlerde,Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyeliğine, 11 partinin ortak adayı olan sosyal demokrat kökenli Denis Becirovic kazanmıştı. Bosna Hersek’de, Devlet Başkanlığı Konseyi’ne, Sırp, Hırvat ve Boşnak adaylar seçiliyor. Konseye 8 ayda bir dönüşümlü olarak seçilen aday başkanlık yapıyor.

Bosna Hersek’de  şok yaşanıyor! Yeni Devlet Başkanı Becirovic İzzetbegoviç’in fotoğrafını kaldırdı...

ABD VE AVRUPA’NIN DESTEKLEDİĞİ BECİROVİC DEVLET BAŞKANI SEÇİLDİ!

ABD’nin Saraybosna Büyükelçiliği, geçen temmuz ayında yaptığı bir açıklama ile açık bir şekilde ''Bakir İzetbegoviç gibi adayların seçilmemesi gerektiği'' yönünde görüş bildirmişti. Büyükelçilik açıklamasında ABD yaptırımlarının hedefi olan Dodik ile birlikte İzetbegoviç de eleştirilmiş, Bosna Hersek’in Avrupa-Atlantik kurumları içinde yer alması için gerekli kararları alabilecek liderlere ihtiyaç duyduğu ifade edilmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerin de koalisyonun boşnak adayı olan Becirovic, oyların yüzde 55'ini alırken, Bakir İzetbegovic ise yüzde 39 oy oranı almıştı.

Bosna Hersek’de  şok yaşanıyor! Yeni Devlet Başkanı Becirovic İzzetbegoviç’in fotoğrafını kaldırdı... - Resim : 2

İLK YURT DIŞI GEZİSİNİ BRÜKSEL’E YAPMIŞTI!

Seçimlerden sonra, yeni Devlet Başkanı Denis Becirovic’in, başta Amerika ile Avrupa’nın desteğini alarak seçildiği gündeme gelmişti.İlk yurt dışı gezisini Brüksel’e yapan Becirovic’in bu ziyareti de dikkatleri çekmişti. Denis Becirovic, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan NATO Karargahı’nda NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile bir araya gelmesi sonrası yapılan yazılı açıklamada, ziyaretin sembolik ve stratejik manası olduğuna işaret edildi.

Bosna Hersek’de  şok yaşanıyor! Yeni Devlet Başkanı Becirovic İzzetbegoviç’in fotoğrafını kaldırdı... - Resim : 3

ALİYA İZZETBEGOVİÇ’İN FOTOĞRAFINI KALDIRDI!

Becirovic’in seçilmesinin ardından, Bosna Hersek'te bu günler de büyük şok ve üzüntü yaşandığı öğrenildi. Becirovic’in göreve geldikten sonra, 20 yıldan beri Devlet Başkanlığı odasında duran, Aliya İzzetbegoviç'in fotoğrafını kaldırdığı ortaya çıktı. Becirovic’in dağa önce de,” Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi” ibaresindeki “Boşnak” ibaresini çıkardığı anlaşıldı.

Bosna Hersek’de  şok yaşanıyor! Yeni Devlet Başkanı Becirovic İzzetbegoviç’in fotoğrafını kaldırdı... - Resim : 4

İZZETBEGOVİÇ’İN FOTOĞRAFININ KALDIRILMASINA BÜYÜK TEPKİ!

Öte yandan, Becirovic’in Bosna Hersek’in ilk Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç’in fotoğrafının kaldırılmasına, sosyal medya da büyük tepki geldiği görüldü. Tweetler de bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiği yazıldı.

-Boşnaklar olarak üzgünüz ve konuyoruz…

-Boşnaklar sayfamız olarak Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in resminin kaldırılmasını kınıyoruz ve üzgünüz bu durumdan dolayı umarız bu yanlıştan dönülür.

-Bosna hersekliler değişim istediler.Rahmetli Alija izzetbegovic'in fotoğrafının kaldırılması ile karşılık aldılar. Pişmanlık büyük.

-Bilge Kral Boşnaklar için çok mücadele etmiştir herkesin saygı göstermesi gerekir.

-Bu bilinçli yapıldı. Denis kime hizmet ediyor belli.

-Aliya İzzetbegoviç ile derdi olanın Ne Bosna’ya ne de Boşnaklara zerre faydası olmaz bir an önce uzaklaştırılmalıdır.

-Çok yazık doğrusu. Halk bu felakete sessiz kalmaz umarım.

-Boyle bir efsane politika ugruna yok sayilamaz
Kiniyorum.... Çok yazik dogrusu.Halk bu felakete sessiz kalmaz umarim.

-Böyle bir efsane politika uğruna yok sayılamaz kınıyorum...

-Tarihine, geçmişine, atalarına ihanet etmek bir toplumun başına gelebilecek en büyük felakettir.

Bosna Hersek’de  şok yaşanıyor! Yeni Devlet Başkanı Becirovic İzzetbegoviç’in fotoğrafını kaldırdı... - Resim : 5

Bosna Hersek’de şok yaşanıyor! Yeni Devlet Başkanı Becirovic İzzetbegoviç’in fotoğrafını kaldırdı... ile ilgili etiketler Bosna Hersek
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.