Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı, işlemler durdu

Borsa İstanbul'da güne düşüşle başlanması ve değer kaybının yüzde 5'e ulaşmasının ardından devre kesici devreye girdi. İşlemlerin durduğu BİST 100 endeksinde böylece üst üste 4. günde de devre kesici uygulandı.

Güne sert düşüşle başlayan ve seans içinde dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksinde günlük düşüşün yüzde 5'e ulaşmasıyla yine devre kesici uygulandı. BIST 100 endeksi güne yüzde 3,14 düşüşle 1.832 puandan başladı.

Endekste açılış bölümünde düşüşlere sanayi hisseleri öncülük etti. Açılışta sanayi endeksi yüzde 3,4; bankacılık endeksi yüzde 1,1 geriledi.

Seans içinde dalgalanan endekste günlük kaybın yüzde 5'e ulaşmasıyla 14:39 itibariyle endeks bazlı devre kesici uygulandı.

BİST 50 ENDEKİSNDE YUKARI ADIM KURALI DEVAM EDİYOR

BIST 50 Endeksinde yer alan paylara hafta başında getirilen açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugünkü seansta da uygulanmasına karar verildi.

Buna göre, açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması hâlinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecek.

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı, işlemler durdu ile ilgili etiketler Borsa İstanbul bist 100 Devre Kesici
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.