Borsa ilk yarıyı yüzde 1 primli bitirdi

Dün satıcılı kapatan Borsa İstanbul, bugün günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket etti. BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 98,86 puan artışla 9.646,95 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 46,2 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,94, holding endeksi yüzde 1,37 değer kazandı. İşte detaylar...

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,57 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 1 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı oldu.

Borsa ilk yarıyı yüzde 1 primli bitirdi

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın şahin tonlu sözle yönlendirmelerinin ardından bankanın faiz indirimlerine yakın zamanda başlamayacağına ilişkin endişelerin artmasıyla karışık bir seyir izlendiğini söyledi.
Bugün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Uluslararası Finans Enstitüsünün düzenleyeceği Küresel Görünüm Forumu’nda yapması beklenen konuşma yatırımcıların odağına yerleşti.

Öte yandan dün, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü (PIIE) ve Dış İlişkiler Konseyi (CFR) tarafından düzenlenen “Gelişmekte Olan Piyasalarda Merkez Bankası Yönetimi” başlıklı etkinlikte konuşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, “Ne gerekiyorsa yapacağımızın sinyalini her zaman verdik. Piyasaların beklediğinden çok daha fazla miktarda sıkılaştırma yaptık ve dezenflasyon konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu gösterdik.” dedi.

Dünya Bankası da dün, Türkiye için hazırlanan Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) kapsamında yeni sunulan 18 milyar dolarlık paketin yaklaşık 12 milyar dolarının özel sektöre, finansmanın geri kalanının ise geçen yıl meydana gelen depremlerin yaralarının sarılması, enerji güvenliğinin artırılması ve iklim değişikliğiyle ilgili sorunların ele alınmasına yönelik olacağını bildirdi.
Analistler, öğleden sonra ABD’de Fed’in Bej Kitap Raporu’nun takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.700 ve 9.800 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Borsa ilk yarıyı yüzde 1 primli bitirdi ile ilgili etiketler ekonomi Borsa İstanbul BIST
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.