Borsa günü pozitif geçirecek beklentisi hakim

Küresel çapta gerginliklerin azalması içeride Borsa 100 endeksi için beklentileri olumluya çevirdi. Orta Doğu’da İran ve İsrail arasındaki gerginliğin diplomatik yollarla çözülmeye başlanması gerginliği azalttı. Küresel piyasalardaki pozitif seyre paralel olarak BIST 100 endeksinin de güne pozitif başlaması bekleniyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Küresel çapta gerginliklerin azalması içeride Borsa 100 endeksi için beklentileri olumluya çevirdi. Orta Doğu’da İran ve İsrail arasındaki gerginliğin diplomatik yollarla çözülmeye başlanması gerginliği azalttı. Küresel piyasalardaki pozitif seyre paralel olarak BIST 100 endeksinin de güne pozitif başlaması bekleniyor.

Borsa günü pozitif geçirecek beklentisi hakim

Bu beklentinin bir diğer göstergesi olarak Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası’da (VİOP) BIST 30 endeks kontratı haftaya yaklaşık yüzde 0,4 yükselişle 10.660,00 puandan başladı.

VİOP NEDİR?

Vadeli işlem ve opsiyon piyasası yani VİOP, farklı finansal stratejilere imkan veren, geleceğin fiyat dalgalanmalarına karşı çeşitli finansal araçlar aracılığıyla koruma sağlayan dinamik bir finansal piyasadır.

Vadeli işlemler ve opsiyon sözleşmeleri gibi finansal araçları bünyesinde barındıran VİOP, alıcı ve satıcı taraflar arasında yapılan standartlaştırılmış sözleşmeler üzerinden gelecekteki fiyat dalgalanmalarını takas etme imkanı sunar.

Borsa günü pozitif geçirecek beklentisi hakim ile ilgili etiketler ekonomi Borsa İstanbul BIST
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.