Borsa devre mi kesti? Borsa İstanbul kapalı mı, neden açılmadı?

Perşembe gününde Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan kriz savaşın eşiğine kadar gelirken bundan Borsa İstanbul’da nasibini aldı. Borsa İstanbul güne yüzde 7,59 kayıpla barlarken devre kesici uygulandı. Peki, Borsa İstanbul neden kapalı?

Borsa, 24 Şubat Perşembe gününe sert bir düşüşle başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 153,09 puan ve yüzde 7,59 değer kaybederek 1.862,94 puana kadar geriledi. Bankacılık endeksi yüzde 6,69 ve holding endeksi yüzde 8,74 düşüş kaydederken tüm sektör endeksleri güne düşüşle başlarken, en çok kaybettiren yüzde 9,62 ile ulaştırma oldu.

Açılışın ardından Borsa İstanbul'da, endekse bağlı devre kesici sistemi devreye girerken borsa pay piyasasındaki tüm sıralarda, VİOP'ta işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı'nda işlemler geçici olarak durduruldu.

BIST 100 endeksi, dün dalgalı bir seyir izlemesinin ardından günü yüzde 0,07 azalışla 2.016,03 puandan tamamladı.

Borsa devre kesici ne demek?

Borsada yapılan yatırımlar ile ilgili olan devre kesici, piyasaların borsa üzerinden rahatlaması ile ilgili belli başlı durumlarda araya girer. Yatırımcıların belirlediği fiyat sınırının aşılmasıyla dalgalanmalardan etkilenmemesi adına sigorta sistemine borsada devre kesici adı verilir.

Borsa devre mi kesti? Borsa İstanbul kapalı mı, neden açılmadı? ile ilgili etiketler Borsa İstanbul borsa Devre Kesici
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.