Boris Johnson'ın kardeşi Rachel: Büyük büyükannemizi iyi ki bir Türk'e sattılar

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un gazeteci ablası Rachel Johnson, büyük büyükannesinin Çerkes sürgününde Türk bir tüccara köle olarak satıldığını açıkladı. Büyük büyükannesinin bu durumuna üzülmediğini belirten Johnson, "Yani Karadeniz kıyısında yoksul bir köyde kalmadıkları için niye ağlayayım ki? Torunu, gelecekte dünya lideri olacak bir siyasetçiyi dünyaya getirdi." dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un ablası olan gazeteci Rachel Johnson, büyük büyükannelerinin Çerkes sürgünü sırasında Türk bir tüccara köle olarak satıldığını ortaya çıkardı. Bu duruma üzülmediğini belirten Rachel Jackson, aile olarak bulundukları yere bu sayede geldiklerini belirtti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Türk kökeniyle de biliniyor. Johnson, Osmanlı'nın son günlerinde İçişleri Bakanlığı yapmış, ünlü gazeteci Ali Kemal Bey'in torununun oğlu.

The Times dergisindeki bilgilere göre; Boris Johnson'ın ablası Rachel Johnson, büyük büyükannesinin İstanbul'da babası tarafından zengin bir tüccara satıldığını açıkladı. Çerkeslerin sürgün edilmesinden sonra atalarının Türkiye'ye sığındığı ifade eden Rachel Johnson, büyük büyükannesi Hanife Feride'nin 13 yaşındayken İstanbul'da Ahmet Hamdi'ye köle olarak satıldığını söyledi.

Evliliğin büyük büyükannesinin bahtını açtığını, bu sayede büyük torununun dünya lideri olduğunu ve karşılaştıklarına üzülmediğini kaydeden Johnson, "Çerkes bir ailenin Karadeniz kıyısındaki yoksul bir köyde kalmasından ziyade kızını İstanbul’da zengin bir tüccarla evlendirmesi onların bugünkü konumlarına ulaşmaları yönünden epey önemli. Yani Karadeniz kıyısında yoksul bir köyde kalmadıkları için niye ağlayayım ki? Torunu, gelecekte dünya lideri olacak bir siyasetçiyi dünyaya getirdi." dedi.

Boris Johnson'ın kardeşi Rachel: Büyük büyükannemizi iyi ki bir Türk'e sattılar ile ilgili etiketler Boris Johnson Rachel Johnson Çerkez sürgünü Hanife Feride köle olarak satıldı büyük büyükanne Ahmet Hamdi