Boris Johnson ülkesinde alay konusu oldu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 16 Aralık'ta yaptığı 'Noel zamanı kısıtlama getirmek insanlık dışı bir uygulama olur' açıklamasından üç gün sonra tam tersi ifadeler kullanarak kısıtlama uygulanacağını duyurması ülkede infiale yol açtı.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınının Avrupa'da en çok etkilediği ülkelerin başında gelen İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın 'Noel' açıklamaları eleştiri yağmuruna tutuldu.

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında Noel'de kısıtlama olacağı iddialarına ilişkin konuşan Johnson, ''Noel kısıtlamaları gündemimizde yok, bu insanlık dışı bir uygulama olur'' ifadelerini kullanmıştı.

Fakat bu açıklamalardan sadece üç gün geçmesinin ardından yeniden kameraların karşısına geçen İngiltere Başbakanı, ''Çok üzgün bir biçimde Noel'e dair planlarımızın devam edemeyeceğini söylemeliyim'' ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın bu konuşmasının ardında virüsün İngiltere'de mutasyona uğraması ve birçok ülkenin kendilerine kapıyı kapatmasının etken olduğu düşünülüyor.

DALGA KONUSU OLDU

Johnson'un bu açıklaması İngiliz vatandaşlarını oldukça kızdırdı.

Sosyal medya üzerinden JOE adıyla paylaşımlar yapan ve ülkede oldukça popüler olan sosyal medya fenomeni, İngiliz hükümeti mensuplarının açıklamalarından kesitler sunduğu videoda, hükümetle tabiri caizse dalga geçti.

Söz konusu paylaşım kısa süre içinde binlerce kez paylaşılırken, bazı İngiliz vatandaşların da bu duruma 'hükümet aleyhine propaganda' olduğu gerekçesiyle tepki gösterdiği görüldü. 

PoliticsJOE_UK isimli hesaptan paylaşılan videoda yer alan ifadelerden bazıları şöyle;

''Yılbaşı zamanı, enfeksiyonlar artıyor ve biz araba almıyoruz
Viral yükü yayabilirsin, öyleyse kollarını gizle
Noel zamanı, Kuzeyliler için dua et 
Acı ve korku dolu dünya
Tüm barların kapandığı yer''

 

 

Boris Johnson ülkesinde alay konusu oldu ile ilgili etiketler Korona Boris Johnson İngiltere JOE