Borçları artan İBB elindeki taşınmazları satmaya başladı! 3 milyon muhammen bedelli metruk gecekondu!

45 gazeteciyi Roma gezisine götüren, 160 milyon TL'lik turizm ihalesi yapan İBB, para bulmak için aralarında bir metruk gecekondunun da olduğu 9 taşınmazı satışa çıkardı.

Ekrem İmamoğlu'nun 45 gazeteciyle lüks Roma gezisi tartışılırken; İBB'nin geçen ay 'turizm organizasyonu' ihalesi yaptığı ortaya çıkmıştı. 

160 milyon 871 bin TL'lik ihaledeki 'yurtdışında 5 yıldızlı otel', 'yüzlerce uçak bileti' ve 'binlerce hediye' şartları dikkat çekmişti. 

İsraf tartışmalarının odağında olan İBB, para bulmak için aralarında metruk gecekondunun da olduğu taşınmazlarını satışa çıkardı.

İBB, dün elinde bulunan 9 taşınmasın satışıyla ilgili ihale ilanı verdi.

Borçları artan İBB elindeki taşınmazları satmaya başladı! 3 milyon muhammen bedelli metruk gecekondu!

3 MİLYON BEDELLE SATIŞA ÇIKARILAN GECEKONDU DİKKAT ÇEKTİ

9 taşınmazdan 5'i Eyüpsultan'da, 2'si Kağıthane'de, 2'si ise Pendik'te bulunuyor. Belediyeye ait arsalar 888 bin TL ila 3 milyon 640 bin TL arasında değişen muhammen bedeller ile satışa çıkarıldı.

İBB'nin para bulmak için satışa çıkardığı taşınmazlar arasında 8 tanesi arsa olarak kayıtlara geçerken biri ise dikkat çekti.

O da 3 milyon 320 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılan bir gecekondu. Pendik Şeyhli Mahallesi Boğaç Sokak'ta yer alan metruk gecekondu hem Aile Sağlığı Merkezi hem de muhtarlığa komşu.

Borçları artan İBB elindeki taşınmazları satmaya başladı! 3 milyon muhammen bedelli metruk gecekondu! - Resim : 2

İMAMOĞLU DÖNEMİNDE BORÇ ORANINDA HIZLI ARTIŞ

İBB'nin para bulabilmek için arazilerini satışa çıkarması, İmamoğlu döneminde borç oranındaki hızlı artışla birlikte yatırım oranın da düşmeyi yeniden gündeme getirdi. AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz Mayıs ayı meclis oturumunda "İBB'nin 2014-2019 yılları arasındaki AK Parti döneminde, borcun bütçeye ortalama oranı yüzde 87,20. 2019-2024 CHP döneminde yüzde 148.49. Neredeyse iki katı. Bu konuda Şişli'yi bile geçmiş Büyükşehir Belediyesi. Yatırımın bütçeye ortalama oranı 2014-2019 AK Parti döneminde yüzde 54,57 oranına yatırım yapılırken, 2019-2024 arasında CHP'li İBB yönetiminde yüzde 38'lik bir yatırım yapılmış" demişti.

Borçları artan İBB elindeki taşınmazları satmaya başladı! 3 milyon muhammen bedelli metruk gecekondu! - Resim : 3

SIRADA İŞTİRAKLER VAR

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, geçtiğimiz günlerde İGDAŞ'ın 10 milyar dolar değerlemeyle halka arzını planladıklarını söylemişti. Vural, Halk Ekmek ve İSPARK'ın da satışın masada olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama 'altın yumurtlayan tavuğun kesilmesi' şeklinde yorumlara neden olmuştu.

Kaynak: Akşam

Borçları artan İBB elindeki taşınmazları satmaya başladı! 3 milyon muhammen bedelli metruk gecekondu! ile ilgili etiketler İBB gecekondu Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.