Borç krizindeki dev şirkette yeni gelişme: Borsada hisselerin işlemi kapandı

Büyük bir borç krizinin içinde olan ve iflas tehlikesiyle karşı karşıya olan Çinli şiket Evergrande'de yeni bir gelişme yaşandı. 305 milyar dolarlık borcu olan şirketin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapandı. Şirketin iflasının bütün Çin ekonomisine etki etmesi endişeleri sürerken şirketin hisselerinin borsada işleme kapanmasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Borç krizinin içinde olan dev Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin ve gayrimenkul yönetim biriminin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı.

Çin'in bir zamanlar en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olan Evergrande 305 milyar dolar olan borcunu ödeyemediği için ülkenin en büyük yeniden yapılandırmasıyla karşı karşıya kalabilir.

Hong Kong borsası Evergrande ve Evergrande Property Services Group'un hisselerinin işleme kapatılmasına dair bir gerekçe bildirmezken, hisselerin işleme kapatılması konusunda kimin adım attığı kesin değil. Evergrande henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Ancak, bu adım varlık satışına gidilebileceği spekülasyonlarına neden olurken, aynı zamanda Evergrande iflas eder ya da tasfiye edilirse piyasalarda krizin Çin'in gayrimenkul sektörüne ya da genel olarak tüm ekonomiye yayılabileceği riskine dair endişeleri tekrar gündeme getirdi.

Borç krizindeki dev şirkette yeni gelişme: Borsada hisselerin işlemi kapandı ile ilgili etiketler Hong Kong Evergrande borsa hisse
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.