Bombacıyla talimatı veren Hacı arasındaki diyalog

İstanbul’da 6 vatandaşımızın hayatına mal olan, 81 kişinin yaralandı terör saldırısı gündemdeki yerini koruyor. Bombalı eylemi gerçekleştiren Suriye asıllı Ahlam Albashır'a talimat veren bombacı ifşa oldu. Konuyla ilgili

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yeni bilgileri paylaştı. Selvi, "Ahlam Albashir ve Bilal Hassan’ın 4 ay boyunca çalıştığı ve barındıkları tekstil atölyesinin sahibi ise Kobani ile bağlantılı bir isim. 4 ay önce Kobani’den, 'İki kişi geliyor, misafir et' denildiğinde, 'Evimde misafir edemem. Ancak atölyede misafir ederim' diyor" diye yazdı.

Selvi, ayrıca şunları kaydetti:

"İstiklal Caddesi’ndeki bombalı eylemin faili Ahlam Albashir’le ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Teröristin Menbiç bağlantısı tespit edildi. Ahlam Albashir’in Türkiye’ye temmuz ayında kaçak yollardan giriş yaptığı belirlenmişti. Albashir’in bu tarihten önce ise ABD’nin kontrolündeki Münbiç’te 1-1.5 yıl süreyle PKK-PYD tarafından özel istihbarat biriminde yetiştirildiği tespit edildi. Ahlam Albashir’in Münbiç’te bir kafeteryada çalıştığına dair görüntülerine ulaşıldı. Mersin’de Tece Polisevi’ne saldırıda bulunan teröristler de Münbiç’ten gelmişti.

Polis şimdi eylem talimatını veren Hacı ve Bulgaristan’a kaçtığı tahmin edilen Bilal Hassan’ın peşinde."

 

Bombacıyla talimatı veren Hacı arasındaki diyalog ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.