Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın çirkin imasına çok sert tepki

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın katılığı YouTube yayınındaki çirkin imasına tepkiler sürüyor. Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında Özcan'ın tepki çeken sözlerini “Biraz da gülelim eğlenelim” diyerek söylemesine dikkat çekerek "Faşist olduğu kadar müptezelmiş de" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir Youtube programında sunucu Armağan Çağlayan'ın siyasette yaşadığı komik anılarla ilgili sorusu üzerine, sağlık sorunu nedeniyle çocuk sahibi olamayan ve tüp bebek konusunda kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlattı.

Belediye Başkanı Özcan "Bir açılış yapıyoruz, Boluda acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi. 'Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz' dedi. Ben de 'Hemen Ankaraya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?' dedim. 'Sıkıntı yok' dedi. 'Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz?' dedi. 'Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim' dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabii öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZCAN'A SERT TEPKİ

Başkan Özcan'ın bu sözleri özellikle sosyal medyada yoğun şekilde tepkiye neden oldu. Bolu Belediye Meclisi toplantısında AK Partili meclis üyeleri Tanju Özcan'a tepki göstererek salonu terk etti.

Tanju Özcan da bir açıklama yaprak "Gerçekten bu anlattıklarımdan siyasi olarak değil de samimi olarak üzülen kadınlar ve kadın dernekleri varsa onlardan da özür dilemek düşer bana" dedi.

TANJU ÖZCAN'A ÇOK SERT TEPKİ

Özcan'a en sert tepki ise gazeteci Ahmet Hakan'dan geldi. Hakan, Hürriyet gazetesindeki bugünkü yazısında Özcan için "Faşist olduğunuz kadar müptezelmişsiniz de" ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın "Faşist olduğu kadar müptezelmiş de" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Tesettürlü bir hanım, Tanju Özcan’a “Başkanım benim bebeğim olmuyor, yardımcı olur musunuz?” demiş. Tanju Özcan da tüp bebekle ilgili bu gayet masum yardım talebini, son derece münasebetsizce yorumlayıp “Hanımefendi, ben size nasıl yardımcı olabilirim?” diye cevaplamış.

Tanju Özcan’ın bu anısını, “Biraz da gülelim eğlenelim” diye anlatması ise işin en mide bulandırıcı tarafı.

“Ülkemde mülteci istemiyorum” tavrını, “Mülteciye su bile yok” noktasına kadar taşıyan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a şöyle seslenmek isterim:

“Faşist olduğunuz kadar müptezelmişsiniz de...”

 

Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın çirkin imasına çok sert tepki ile ilgili etiketler Bolu Kadın Ahmet Hakan Tanju Özcan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.