Bölgede füze korkusu! Tayfun Yunanistan’da endişeye neden oldu

Yunan medyası Türkiye’nin dün denediği uzun menzilli balistik füzesi Tayfun’un endişeye neden olduğunu yazdı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Dün 561 kilometre uzaklıktaki hedefi başarıyla vuran Tayfun’un denemesi açık kaynak duyurulurken Yunan medyası denemenin gizli yapıldığı gibi ilginç bir yorum yaptı. Füzenin neden 561 kilometreye atıldığına dair bilgi verilmedi. Bilindiği gibi İstanbul-Atina arası uzaklık kuş uçuşu 561 kilometre tutuyor.

 

 

Haberde şöyle denildi:

Türkiye kısa menzilli balistik füze denemesi yaptı

Türk yetkililerin kışkırtıcı açıklamalarının ardından Türkiye, Karadeniz'e gizlice balistik füze fırlattı.Türkiye'nin 18/10 Salı günü kısa menzilli bir balistik füze denemesi bölgede endişeye neden oldu.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan kaynaklar, füzenin 561 kilometre (350 mil) uçtuğunu ve Sinop limanı kıyılarından düştüğünü söyledi.

"Tayfun" olarak adlandırılan gizli proje, birkaç yıldır devam ediyor ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesindeyken, yerel silah geliştirmeyi denetleyen Savunma Sanayii Başkanlığı, proje hakkında herhangi bir bilgi vermeyi reddetti.

Türkiye, NATO'nun yeminli düşmanlarından Rusya tarafından yapılan gelişmiş bir S-400 füze savunma sistemini, Ankara'nın, işbirliğinin kendi sistemini geliştirmesine yardımcı olacağı umuduyla Moskova ile sistemi satın almak için Moskova ile imzaladığı anlaşmadan iki yıl sonra, 2019'da teslim aldı.

Bölgede füze korkusu! Tayfun Yunanistan’da endişeye neden oldu ile ilgili etiketler Füze
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.