Boksta 3'te 3 gidiyoruz... Buse Naz Çakıroğlu madalyayı garantiledi

Tokyo 2020'ye kadınlarda 3 boksörle katılan A Milli Takım, 2 madalyayı garantiledi. Busenaz Sürmeneli'nin ardından Buse Naz Çakıroğlu da yarı finalde. Esra Yıldız ise çeyrek final maçına hazırlanıyor. Erkekler de Necat Ekinci ile Batuhan Çiftçi ilk turda elenirken, Bayram Malkan da çeyrek finalde ringe çıkmıştı.

Milli boksörlerin Tokyo 2020'deki başarılı grafiği sürüyor. Busenaz Sürmeneli'den sonra Buse Naz Çakıroğlu da adını yarı finale yazdırdı. Kadınlarda Esra Yıldız ise çeyrek final maçını 3 Ağustos Salı günü oynayacak.

51 kiloda ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, Tayland'dan Jutamas Jitpong'u 5-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. 25 yaşındaki sporcu olimpiyat madalyasını garantiledi. Kokugikan Arena'da ringe çıkan milli boksör, karşılaşmanın başında üstünlüğünü kurdu. İlk raundu 4-1 kazanan Buse Naz, 2. raundu ise rakibine sayı  vermeden 5-0 kazanmayı bildi. İyi oyununu son raundda da sürdüren Çakıroğlu, 5-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

2019'da Avrupa şampiyonu olan Buse Naz, başarılı kariyerine bir de olimpiyat madalyası ekleyecek. Milli sporcunun rakibi ise 4 numarılı seribaşı Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang oldu. Milli boksör, yarı final maçına 4 Ağustos'ta çıkacak. 

Kadın boksörlerin başarısına erkek boksörle ulaşamadı. Necat Ekinci ile Batuhan Çiftçi ilk turda elenirken, Bayram Malkan da çeyrek finalde ringe çıkmıştı. 

MADALYA ALMAK MİLLİ BİR MESELE

Buse Naz Çakıroğlu, mücadelenin ardından şunları söyledi: "Ülkemizdeki durumdan dolayı biraz buruğuz. Her şeyden önce artık bu madalyayı almak bir milli mesele. Biz ülkemiz için buradayız ve istediğimizi alacağız. Çok sevinçli paylaşımlar yapmak istemiyorum. Ülke olarak hem iç cephe hem de dış cepheyle savaşıyoruz. Oldukça üzücü bir durum. Umarım buradan güzel sonuçlarla dönerek, Türk halkını bir nebze de olsa mutlu ederiz."

Madalyayı garantilediği için de çok duygulandığını aktaran Buse Naz, "Önemli, tarihi bir başarıya imza attık. İlk olimpiyatımda altın madalya kazanmak istiyorum. Dünya Şampiyonası'nda finali kaybettikten sonra çok kararlıydım. Orada yaşadığım hayal kırıklığı ve üzüntüyü burada telafi etmeliyim. Çok istekliyim. İnşallah altın madalya olacak." diye konuştu.

Okçulukta altın madalya kazanan Mete Gazoz'un Olimpiyat Köyü'ndeki karşılaşa törenine de değinen başarılı boksör, "Mete'nin törenini maçım erken saatte olduğu için balkondan izlemek durumunda kaldım. Sabah hocama da söyledim, çok ağladım. Yanımdakilere 'Ben gözyaşlarımı tutamıyorum, Mete'nin annesini düşünemiyorum' dedim. Genç yaşında çok büyük bir ilke imza attı. Dışarıda da çok tatlı ve düzgün bir insan. Başarılarına umarım devam eder." değerlendirmesinde bulundu.

ÇEKİÇ ATMADA TUĞÇE ŞAHUTOĞLU ELENDİ

Atletizmde kadınlar çekiç atma elemelerinde Tuğçe Şahutoğlu, 66.06 metrelik derecesiyle genel sıralamada 27'nci sırada yer aldı. 12 sporcu arasına giremeyen ve finale kalamayan 33 yaşındaki milli sporcu oyunlara veda etti.

Milli atıcı Özgür Varklı ilk tur atışlarını 25'inci sırada tamamladı. 25 metre çabuk atış tabanca elemeleri ilk turunda 281 puan toplayan Özgür Varklı 25'nci sırada yer aldı. Organizasyonda ikinci tur atışları yarın gerçekleştirilecek.

Boksta 3'te 3 gidiyoruz... Buse Naz Çakıroğlu madalyayı garantiledi ile ilgili etiketler Boks Buse Naz Çakıroğlu tokyo 2020 Tuğçe Şahutoğlu Busenaz Sürmeneli esra yıldız
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.