Boğaziçi'nin eski rektörü Üstün Ergüder olayları kaşıyor!

A Haber'de katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine de değindi. Boğaziçi Üniversitesi eski Rektörü Üstün Ergüder'in olayların göbeğinde olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Hala bu işi kaşımak için yazılar yazıyor, tahrik ediyor. Hadi reddetsin de göreyim, hadi reddetsin!" dedi.

'Gündem Özel' programında değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Boğaziçi Üniversitesi protestolarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Boğaziçi eylemlerine katılan 189 şahsın terör örgütü ile bağlantısı çıktı'"ifadesini kullanan Süleyman Soylu "150 öğrencinin ailesine bilgilendirme yapıp yardım istedik. Sırtını dönenler eski öğretim üyeleridir, ayıptır. Biz Boğaziçi Üniversitesi'nin bu olaylarla anılmasını istemiyoruz. Kabe-i Muazzama ile LGBT'yi orada bir araya getirmek hangi aklın ürünü? Kimin aklına gelir bu" dedi.

"HALA DAHA BU İŞİ KAŞIMAK İÇİN YAZILAR YAZIYOR, TAHRİK EDİYOR."

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar hakkında konuşan Bakan Soylu, eski rektör Üstün Ergüder'i aradığını açıkladı. Soylu şunları ifade etti:

"Burdan bir kişiyi daha söylemek istiyorum. Kendisini aradım ve bu işlere girmemesi lazım geldiğini söyledim. Bakın bizim böyle değerlendirmelerimiz var. Bu üniversite sizin çocuğunuz gibi ne olursunuz yapmayın Üstün Ergüder. Bu işlerin göbeğindedir ve içindedir. Hala daha bu işi kaşımak için yazılar yazıyor, tahrik ediyor. Ve diyor ki 'Çocuklara doğru öğretmişiz değil mi' diyor. Hadi reddetsin de göreyim, hadi reddetsin! Yazık. 80 yaşında bu ülkenin ekmeğiyle büyümüş, bu ülkenin üniversitelerinde en üst noktada yer almış bir insanın Boğaziçi Üniversitesini öğretim üyeleri üzerinden karıştırması ahlaksızlığın dibidir. Biz buna izin vermedik ve vermeyeceğiz"

Boğaziçi'nin eski rektörü Üstün Ergüder olayları kaşıyor!

ÜSTÜN ERGÜDER KİMDİR?

Üstün Ergüder (d. 1935) Türk siyaset bilimi profesörü. Üstün Ergüder, Boğaziçi Üniversitesi eski rektörüdür.

1948 yılında başladığı Robert Kolej'den 1957 yılında mezun olan Ergüder, daha sonra siyaset bilimi dalında Manchester Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Doktorasını ise siyaset bilimi dalında Syracuse Üniversitesi'nde yapmıştır. 1969'da öğretim üyeliğine başladığı Robert Kolej'de 1988 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı, 1992 yılında ise rektör olarak görev yapmıştır. 2000 yılında sona eren rektörlük görevinin ardından Sabancı Üniversitesi'nde ders vermiş, ve üniversitenin İstanbul Politikalar Merkezi'nin Direktörü olmuştur.Kendisi Robet Kolej Mezunlar Derneği Başkanlığı'nı yapmıştır. İtalya'nın Bologna'daki Magna Charta Akademik Özgürlük ve Kurumsal Özerklik Gözlemcilik Konseyi Başkanı, AIESEC Türkiye Danışmanlar Yüksek Kurulu Başkanı, Eğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Mütevelliler Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı, Özyeğin Üniversitesi Mütevelliler Heyeti üyesi, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. Ayrıca oyuncu Canan Ergüder'in babasıdır.

Boğaziçi'nin eski rektörü Üstün Ergüder olayları kaşıyor! ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Rektör İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Üstün Ergüder

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.