BM'den kritik Suriye kararı! Cilvegözü Sınır Kapısı 1 yıl daha açık

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Cilvegözü Sınır Kapısı’nın 1 yıl daha açık kalmasına oy birliği ile karar verdi. Böylece Suriye'ye sınır ötesi yardımlar devam edebilecek.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye’ye sınır ötesi yardımlara ilişkin oturumunu tamamladı. Kapalı oturumda yapılan oylamada Suriye’ye sınır ötesi yardımlara devam edilmesi için Cilvegözü Sınır Kapısı’nın 1 yıl daha açık kalması oy birliği ile kabul edildi.

Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriye'nin kuzeybatısında yaklaşık 5 milyon kişiye hayati önem taşıyan uluslararası insani yardım malzemelerinin ulaştırılabildiği tek sınır kapısı olması açısından kritik öneme sahipken, yarından itibaren kapatılma riskiyle karşı karşıyaydı.

Rusya daha önce 4 olan sınır kapılarının sayısını önce 2'ye indirmiş, daha sonra yalnızca Cilvegözü Sınır Kapısı'nın 1 yıl daha açık tutulmasını onaylamıştı.

BM'den kritik Suriye kararı! Cilvegözü Sınır Kapısı 1 yıl daha açık ile ilgili etiketler Suriye Cilvegözü Sınır Kapısı insani yardım birleşmiş milletler genel kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.