BM Genel Kurulu'nda Barzani'ye sert mesaj...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri Açılışı'nda Genel Kurul'a hitap etti. Erdoğan, "Buradan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni başlattığı girişimden vazgeçmeye davet ediyoruz." dedi.

Erdoğan, "Irak'ın da toprak bütünlüğü temelinde varılacak uzlaşmalara ve ortak gelecek inşa etme ideallerini hayata geçirmeye ihtiyacı vardır. Bağımsızlık talepleri gibi bölgede yeni krizler, çatışmalar ortaya çıkartabilecek adımlardan uzak durulması gerekiyor." ifadesini kullandı.

"Buradan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni bu doğrultuda başlattığı girişimden vazgeçmeye davet ediyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Türkiye'nin bu konudaki çok açık ve kararlı tavrını görmezden gelmek, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni elindeki imkanlardan da edecek bir sürecin önünü açabilir. Yeni çatışmaların fitilini ateşlemek yerine hep birlikte bölgede huzuru, barışı, güvenliği, istikrarı tesis için çalışmalıyız."

BM Genel Kurulu'nda Barzani'ye sert mesaj... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Barzani referandum
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi tutuklandı.