Bloomberg, İran'daki protestoları 'etnik çatışmaya' çevirdi

İran'da Masha Amini'nin hayatını kaybetmesi sorası çıkan yönetim karşıtı protestolar Batı basınında farklı algılandı. Bloomberg'in haberinde tüm ülkede çıkan ve mevcut yönetime karşı tepkilerin dile getirildiği protestolar sadece etnik mücadeleye indirgendi. Öte yandan haberde Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ'ile mücadelesi görmezden gelindi ve terör örgütü PKK/YPG ön plana çıkarıldı

İran'da 22 yaşındaki Masha Amini'nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi tüm ülkede infiale neden oldu Genç kadının ölümü sonrası tüm ülkede protestolar yaşanıyor. Haftalardır devam eden protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 300'ü geçti. İran yönetimi protestolar için ABD ve İsrail'i suçluyor. Masha Amini'nin ölümü, İran yönetimine yönelik tepkileri ve değişim taleplerini artırırken Batı basını ise durumu olduğundan daha farklı ele alıyor.

Bloomberg'in haberinde İran'daki protestolar etnik çatışmalara indirgendi. Avrupa merkezli ve terör örgütlerine yakınlığı ile bilinen kuruluşlardan alınan bilgilerle hazırlanan haberde şu ifadeler yer aldı:

"İran nüfusunun yaklaşık onda birine tekabül eden Kürtlerin ayrımcılık ve baskıyla alakalı kaygıları siyasetin odağında yer almıyordu ama kadınların ve Kürtlerin yaşadığı zorluklar, farklı etnik ve toplumsal gruplardaki muhalefeti canlandırdı. Bu da şu andaki gösterileri öncekilerden farklı kılıyor ve rejimle güvenlik aygıtı açısından daha karmaşık bir sorun teşkil ediyor."

TÜRKİYE'NİN DEAŞ İLE MÜCADELESİNİ GÖRMEZDEN GELDİLER

Bloomberg'in haberinde Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ ile mücadelesi görmezden gelinerek PKK/YPG gibi terör örgütlerinin DEAŞ'a karşı ön planda olduğu iddia edildi. Bloomberg'in haberinde DEAŞ ile mücadele konusunda şu iddialar yer aldı:

"Kürtler dünyadaki en büyük devletsiz uluslardan veya etnik gruplardan biri. Sayıları 45 milyonu bulan Kürtler Irak ve Suriye’de DEAŞ’ın yenilmesine kritik bir rol oynadılar ve biraz özerklik elde ettiler. Türkiye’de hükümet Kürt militanlara karşı onlarca yıldır süren mücadelesine devam ederken Kürtler siyasi nüfuzlarını artırıyor."

Bloomberg, İran'daki protestoları 'etnik çatışmaya' çevirdi ile ilgili etiketler İran protesto Bloomberg
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.