"Bizim cumhurbaşkanı adayımız Koray Aydın'dır"

2023 yılında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Bu soru ittifakı neredeyse dağılma noktasına getirdi! İYİ Parti ile CHP arasında yaşanan gerilime Sabah yazarı Salih Tuna da bugünkü köşe yazısında geniş yer ayırdı.. Tuna, İYİ Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na "şantaj" yaptığını savundu...

Millet İttifakı'nın iki büyük ortağı CHP ile İYİ Parti arasında ipler iyice geriliyor...

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "Kazanamama ihtimali olan birinin uygun olmayacağını söyleyeceğiz, sonuç odaklı düşüneceğiz" açıklaması yapması CHP genel merkezinde soğuk duş etkisi yarattı.

Bu konuya esprili bir dille yaklaşan Sabah Gazetesi yazarı Salih Tuna ise "Cumhurbaşkanlığına aday olmama fedakârlığıymış!" başlığını taşıyan yazısında "Kılıçdaroğlu'nu yedirmem" mesajı verdi.

Aydın'ın, partisinin lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olmayarak "fedakarlık" yaptığı yönündeki mesajını yorumlayan Tuna şu ifadeleri kullandı;

"Ama bu fedakârlık değil ki, bildiğiniz "şantaj". Yani, Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Biz adaylıktan çekildik, sen de aday olma!" baskısından ibaret. Bir de sıvatırcasına, "Bu söylediklerimizden Kemal Bey'e karşı olduğumuz sonucu çıkmasın ama seçilecek bir isim olması lazım..." şeklinde tavzih etmeleri yok mu? Kılıçdaroğlu'na, "Sen seçilecek isim değilsin" demeye getirmek çok büyük saygısızlık değil mi?"

İYİ Parti'nin CHP'nin içişlerine karıştığını ve "fitne çıkardığını" savunan Salih Tuna şöyle devam etti;

"Kılıçdaroğlu da misilleme yaparak, "Bizim cumhurbaşkanı adayımız İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dır" derse, İP Genel Başkanı Akşener ne yapacak?

Söyleyin ey erenler: Kendisine yapılan bu saygısızlıklara Millet İttifakı'na zarar verir endişesiyle cevap vermeyip içine atmak zorunda kalan Kılıçdaroğlu el hareketi yapmasın da ne yapsın?

Kimsecikler Kılıçdaroğlu'nu yalnız sanmasın. Kimse yoksa ben varım. Kemal Bey'i yedirmem.

...

"Fedakârlık", partinize 15 CHP'li milletvekili veren Kılıçdaroğlu'nun yaptığıdır. (Ki, isteseydiniz, Engin Özkoç'u bonservisiyle birlikte size bırakırdı.)

Bu fedakârlığı karşısında şu yaptıklarınıza bakın da utanın."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

"Bizim cumhurbaşkanı adayımız Koray Aydın'dır" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener CHP İYİ Parti koray aydın
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.