Bizim Çocuklar gruptan nasıl çıkar? A Milli Takım'ın en iyi 3. olma senaryoları neler?

EURO 2020'ye 3-0'lık İtalya ve 2-0'lık Galler mağlubiyetleriyle başlayan A Milli Takım, A Grubu'nda -5 averajla son sırada yer alıyor. Turnuvanın isabetli şut çekemeyen tek takımı konumundaki Ay-Yıldızlılar'ın İsviçre maçı öncesi çok ufakta olsa bir şansı var. İşte Bizim Çocuklar'ın en iyi 3. olabilmesi için gereken ihtimaller...

A Milli Takım, İtalya ve Galler hezimetlerini unutturmak için sahaya çıkıyor. EURO 2020'ye kabus gibi bir başlangıç yapan Bizim Çocuklar, 6 grup arasında puanı bulunmayan 3 takımdan biri ama turnuvanıun isabetli şut dahi çekemeyen tek takımı...

Dünkü basın toplantısında yıldız stoper Çağlar Söyüncü ve teknik direktör Şenol Güneş, ilk iki maçtaki hayal kırıklığını telafi etmek için oynayacaklarını söyledi. Çağlar, "Halkımızı üzdüğümüz için çok üzgünüz. Son maçımızda bize yakışan bir şekilde 3 puan alıp turnuvayı böyle kapatmak istiyoruz. Devam edersek de böyle devam etmek istiyoruz. İki maçta 5 gol yemek üzüntü verici tabi ki... Ama defans iki kişiyle yapılmıyor. Doğru eleştirileri alıp yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İstifası istenen ve 3.2 milyon euroluk maaşı dillere dolanmaya başlanan Güneş ise "Asıl biz kendimizden memnun değiliz. Her zaman istediğiniz gibi gitmez hayat. İsviçre karşısında kazanmak için oynayacağız" sözleriyle kendini savundu.

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR? A MİLLİ TAKIM'IN EN İYİ 3. OLMA SENARYOLARI NELER?

Hürriyet Gazetesi, Milli Takım'ın gruptan çıkma senaryolarını derledi. Buna göre Milliler için birden fazla ihtimal bulunuyor.

Grupları 1 ve 2. sırada bitiren takımlar direkt üst tura çıkarken, 4 tane en iyi 3. takım da sonraki tura adını yazdıracak. Millilerin gruptan çıkması için en iyi 3.'ler arasında yer alması gerekiyor.

Türkiye'nin İsviçre'yi 4 gol farklı yenmesi halinde:

B Grubu: Belçika'nın Finlandiya'yı farklı yenmesi 
C Grubu: Ukrayna'nın Avusturya'yı farklı yenmesi
D Grubu: Hırvatistan - İskoçya maçının berabere bitmesi
E Grubu: İspanya ve Polonya'nın son maçlarını kaybetmesi
F Grubu: Fransa'nın Portekiz'i farklı yenmesi, Macaristan'ın puan kaybetmesi gerekiyor.

En iyi 3. takım seçilirken, en çok puan, gol averajı, atılan gol sayısı, Fair-Play puanı ve elemelerdeki genel sıralama kriterlerine bakılıyor.

Mevcut Üçüncüler puan durumu:
1) Portekiz 3 puan, +1 averaj
2) Avusturya 3 puan, 0 averaj
3) Finlandiya 3 puan, 0 averaj
4) İspanya 2 puan, 0 averaj
5) Hırvatistan 1 puan, -1 averaj
6) İsviçre: 1 puan, -3 averaj

Bizim Çocuklar gruptan nasıl çıkar? A Milli Takım'ın en iyi 3. olma senaryoları neler? ile ilgili etiketler Şenol Güneş EURO 2020 A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.