'Bize dezenfektan enjekte etmeyi önerdi'

Donald Trump'ın resmen başkan adayı olması sonrası konuşma yapan Ivanka Trump, babasının ‘sağduyunun savunucusu’ olduğunu söyledi. Ivanka'ya tepki gösteren sosyal medya kullanıcılarından biri, “Senin baban insanlara, vücutlarına dezenfektan enjekte etmesini önerdi” dedi.

Cumhuriyetçi Parti’nin resmen başkan adayı olan babası Donald Trump’ın sert söylemlerini ve kutuplaştırıcı politikasını bir nebze de olsa yumuşatarak azalan popülaritesini geri kazandırmayı hedefleyen Ivanka Trump bunun yerine alay konusu oldu.

Beyaz Saray’da, babasının başkan adaylığını resmen kabul ettiği konuşmasından önce kürsüye çıkan Ivanka Trump, “Bu gece, halkın başkanının gururlu kızı olarak karşınızda duruyorum. Dört yıl önce size babamla birlikte savaşacağımı söylemiştim ve dört yıl sonra buradayım. Şimdi Amerika'nın, her zamankinden de çok, Beyaz Saray'da dört yıl daha bir savaşçıya ihtiyacı var” diyerek sözlerine başladı.

‘TWEETLERİ FİLTRESİZ AMA ONU GERÇEK OLDUĞU İÇİN SEVİYORUM’

Babasının ‘alışılmadık’ tavrı nedeniyle çok saldırıya uğradığını söyleyen Ivanka, “Ama ben seni gerçek olduğun için seviyorum ve etkileyici olduğun için sana saygı duyuyorum. Babamın iletişim tarzının herkesin zevkine uygun olmadığını biliyorum. Tweet'lerinin biraz filtresiz olduğunu da biliyorum. Ancak sonuçlar ortada. İşleri aynı şekilde yaparak farklı sonuçlar elde edemezsiniz. Washington, Donald Trump’ı değiştirmedi. Donald Trump, Washington’ı değiştirdi” dedi.

Aynı zamanda danışmanlığını yaptığı babasına övgülerini sürdüren Ivanka Trump, “O, Amerikan işçisinin destekleyicisi, sağduyunun savunucusu ve bu ülkenin unutulmuş erkek ve kadınları için sesimiz” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA YEMEDİ: AYNI KİŞİDEN Mİ BAHSEDİYOR?

Ancak ABD kamuoyunun önemli bir kısmı bu övgü dolu sözleri ‘yutmazken’, Donald Trump’ın icraatlarını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları Ivanka’nın aynı kişiden bahsedip bahsetmediğini sorguladı.

Bir kullanıcı, “Hey Ivanka Trump, senin baban insanlara, vücutlarına dezenfektan enjekte etmesini önerdi ve sen, sağduyu ile onun adını aynı cümlede kullanma cüretinde bulunuyorsun” diye yazdı.

Bir başka kullanıcı da, “Bunu, ölümcül bir bulaşıcı virüs salgını sırasında, hiçbiri maske takmayan, önüne yığılmış 1500 kişilik bir kalabalık önünde söylüyor. Sağduyu bu mu?” ifadelerini kullandı.

'Bize dezenfektan enjekte etmeyi önerdi' ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Sosyal Medya Ivanka Trump
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.