'Biz zaten yaşayan ölüyüz'

Son dakika... İstanbul’da açık alanlarda koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında maske takma zorunluluğu getirildi. Üsküdar’da bir vatandaşın maske takma zorunluluğu hakkında, “Biz yaşayan ölüyüz, Maske dediğin nedir ki, koronavirüs zaten bize bulaşmaz” demesi şaşkınlığa sebep oldu. Gazetecilerin uyarılarından sonra vatandaş, özür dileyerek maskesini taktı.

İstanbul'da açık havada maske takma zorunluluğu hayata geçirildi. Açık havada maske takma zorunluluğuna ilk gün alışamayanlar da vardı.

'Biz zaten yaşayan ölüyüz'

Bazı vatandaşlar maskeleri elinde takarken bazıları da elbiselerine asarak yürüdü.

'Biz zaten yaşayan ölüyüz' - Resim : 2

Kimi vatandaşlar da maskesiz gezerken kimi vatandaşlar da maskeli bir şekilde oltalarıyla balık tuttu.

'Biz zaten yaşayan ölüyüz' - Resim : 3

Üsküdar'da maske takma zorunluluğuna ilginç tepki gösteren Oğuz Demir, “Biz zaten yaşayan ölüyüz. Maskeye ne gerek var. Hayattan kopmuşuz. Maske dediğin nedir ki? Virüs kapsak ne olacak. Virüs zaten bize bulaşmaz ki. Maske takma zorunluluğunu bilmiyorum.

'Biz zaten yaşayan ölüyüz' - Resim : 4

Toplu taşımalarda maskemi takıyorum. Zorunlu mu gerçekten, cezalı mı yani, bilmiyordum. Bundan sonda açık havada da maskemi takacağım. Çünkü bilmiyordum, devletimizden çok özür dilerim. Uyarılarınızdan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

'Biz zaten yaşayan ölüyüz' - Resim : 5

Vatandaş, gazeteciler uyardıktan sonra bilmediğini belirterek özür diledi, ardından maskesini taktı.

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

48 ilde, Adıyaman, Afyon, Amasya, Ankara, Antep, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, Maraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Urfa, Uşak, Yalova ve Zonguldak'da maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

MASKE TAKMAMA CEZASI NE? CEZA NE KADAR?

Koronavirüs önlemleri kapsamında bugüne kadar sokağa çıkma yasağı gibi tedbirlere uymayanlara Kabahatler ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunları kapsamında idari para cezası kesildi. Gerekli durumlarda ise TCK’nın 195’inci maddesine göre hapis cezası da verilebiliyor. Cezalar Hıfzıssıhha Kanunu’na göre 789 lirayla 3180 lira arası, Kabahatler Kanunu’na göre 100 lirayla 392 lira arasında değişiyor.

'Biz zaten yaşayan ölüyüz' ile ilgili etiketler maske kovid-19 maske takma zorunluluğu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.