Bitlis'te yarın okullar tatil mi? 8 Ocak Bitlis kar tatili mi? Hangi ilçelere tatil?

Bitlis'te yarın okullar tatil mi? Kar yağışı bütün bölgeleri etkisi altına durumda.Akşam saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı sonrası Bitlis'te kar seviyesi yükselmeye başladı. Bitlis Valisi tarafından yapılacak açıklama büyük merakla bekleniyor.Buzlanma ve görüş alanının daralması sonrası velilerin gözleri yapılacak kar tatili haberine çevrilmiş durumda. Bitlis'e kar tatili var mı? sorusu merak konusu.Peki Bitlis'te yarın okullar tatil mi? Detaylar haberimizde...

Bitlis'te yarın okullar tatil mi? Yoğun kar yağışı sonrası Bitlis'te kar seviyesi yükselmeye başladı.Hafta boyunca sürmesi beklenen yağışların ne zaman sona ereceği ise merak konusu.Bitlis valisi tarafından yapılacak açıklama bekleniyor.Buzlanma ve görüş alanının daralması sonrası velilerin gözleri yapılacak kar tatili haberine çevrilmiş durumda.Peki Bitlis'te yarın okullar tatil mi? 8 Ocak Bitlis kar tatili mi? Hangi ilçelere tatil?  Merak edilen detaylar haberimizde...

Bitlis'te yarın okullar tatil mi? 8 Ocak Bitlis kar tatili mi? Hangi ilçelere tatil?

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde eğitime 8 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi. Mutki Kaymakamlığı da yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde yarın okulların tatil edildiği bildirdi.

Hangi illerde kar tatili var 8 Ocak 2019

Ağrı kar tatili açıklaması 8 Ocak 2019

Ağrı Valiliği, taşımalı sistemle eğitim veren merkeze bağlı köy okullarının yarın tatil edildiğini açıkladı.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, “Köy yollarımızda görülen aşırı buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için valiliğimiz tarafından Ağrı merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için 8 Ocak Salı günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir” denildi.

Çanakkale kar tatili açıklaması 8 Ocak 2019

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Yenice'de 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenice genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini duyurdu. Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Balıkesir Kar tatili açıklaması 8 Ocak 2019

Balıkesir'in Manyas ilçesinde ilk ve orta dereceli tüm okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için bir gün tatil edildi.

Manyas Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Manyas'ı etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle, ilçemizdeki tüm okullarda 8 Ocak Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

Adıyaman Kar tatili açıklaması 8 Ocak 2019

Sincik ilçesinde okullara kar tatili

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yağan kar yağışından dolayı ilçe merkezindeki ve bağlı bazı köy okulları tatil edildi.
Birkaç gündür etkisini sürdüren kar yağışından dolayı Sincik ilçe merkezinde bulunan bütün okullar ile ilçeye bağlı Alancık,Yarpuzlu, Sakız, Serince,Balkaya ve Pınarbaşı Köylerindeki ilk ve ortaokullar 1 gün tatil edildi. Okulların 8 Ocak Salı günü tatil edildiği duyuruldu.

Bingöl Kar tatili açıklaması 8 Ocak 2019

Karlıova ilçesinde okullara kar tatili
Bingöl'de kar yağışı ilçelerde yoğun olarak etkisini gösterdi. Kentte kar nedeniyle 281 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, yarın için de Karlıova ilçesinde okulların tatil edildiği bildirildi.

Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Bingöl'de de kar yağışı etkisi gösterdi. Merkezde zaman zaman yağan kar yağışı, başta Karlıova,Yedisu ve Solhan olmak üzere tüm ilçeleri beyaza bürüdü. Kar nedeniyle kartpostallık görüntüler ortaya çıkarken, her zamanki gibi çocuklarda keyfini çıkardı. Bazı çocuklarla karda kayarak eğlendi.
Kar kalınlığının bu yıl 1 metreyi aştığını belirten Mezher Yakışan, "Kar yağışı her şekilde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yollarımız kapalı, hastalarımız var ve en kısa zamanda açılmasını bekliyoruz. Geçen yıllara göre biraz daha fazla yağış oldu” dedi.

Çorum Kar tatili açıklaması 8 Ocak 2019

Sungurlu'da eğitime kar tatili

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle temel ve orta öğretim okullarında taşımalı eğitim gören öğrenciler için yarın tatil ilan edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit yaptığı açıklamada, "Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Sungurlu ilçemizde temel ve orta öğretim okullarımızda taşımalı eğitim öğrencilerimize 08.01.2019 Salı günü tatil kararı alınmıştır. Öğrencilerimizin bugünü kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

7 Ocak Tatil edilen iller aşağıda listelenmiştir.

Şuana kadar valilikler ve MEB tarafından sadece sadece 22 il için açıklama geldi.Açıklamalar yapıldıkça bu başlık altından kar tatili olan il ve ilçeleri sizlerle paylaşacağız. 7 Ocak 2019 Pazartesi günü okulların tatil edildiği iller;

İstanbul güne bembeyaz uyandı, kar devam ediyor İstanbul'da tatil bekleniliyor.

Alınan bilgiye göre, Avrupa Yakası'nın İstanbul Boğazı'na komşu ilçelerinde kar yağışının etkisini artırdığı, yağış nedeniyle çevrenin beyaza büründüğü görüldü.

Kar yağışının kentin Anadolu Yakası'nda ise Üsküdar, Ümraniye ve Sancaktepe ilçelerinde etkili olmaya başladığı dikkati çekti. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı kar küreme ve tuzlama araçlarının kentin önemli noktalarında hazır bekletildiği, bazı kavşak noktalara ise tuz bırakıldığı gözlendi.

Salı akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle güney kıyılarında 2-5 santimetre, kuzey ve iç kesimlerde 5-15 santimetre arasında kar yüksekliği beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 7 bin 83 personel, bin 357 araç, köy yolları için 147 traktör, metrobüs güzergahında 33 kışla mücadele aracını karla mücadele için hazır bekletiyor.

Bitlis

Bitlis ili, Türkiye Cumhuriyeti'nin Doğu Anadolu Bölgesinde Van Gölü'nün batısında bulunan bir ildir.

İsmi Makedonya Kralı Büyük İskender’in, şehirdeki kaleyi yaptırttığı komutanlarından Bedlis’ten gelmektedir. Tarihsel yapıların ağırlıkta olduğu bir vadi içinde kurulduğundan “Vadideki Güzel Şehir” diye anılır.

Tarihi
Bitlis M.Ö.1400 yıllarından itibaren Urartular’ın yerleşim alanıydı. M.Ö.11. yüzyıla kadar Urartular’ın yurdu olmaya devam eden ve 7. Yüzyıla kadar Asurlalar, 6. Yüzyıla kadar ise Medler’in yönetimi altında kalan Bitlis, daha sonra Pers Krallığı'nın kurulması ile 2. Darius tarafından ele geçirilmiştir. M.Ö. 4. yüzyılda Makedonya Kralı Büyük İskender’in yönetimi altına giren ve M.S. 2. yüzyılda Roma İmparatoru Trajan tarafından ele geçirilen Bitlis, 7. yüzyıla kadar Doğu Roma yönetiminde kaldı.

Türkler’in 10. yüzyılla birlikte başlayan Anadolu akınları sırasında önemli bir uğrak yeri haline gelen ve bu tarihlerde Alp Arslan ve ordularını Ahlat’ta konuk eden Bitlis'in Türklerin Anadolu’ya açılmasında çok önemli bir rolü de üstlenmiş oldu. 13. Yüzyılda Eyyübiler ve daha sonra Harzemşahlar ve Moğollar'ın saldırısına uğrayan ve 1514 yılındaki Çaldıran Savaşı'yla Osmanlı egemenliğine giren Bitlis, Osmanlı İmparatorluğu’nun idaresi altında ilim, sanat ve kültür merkezi haline geldi. I. Dünya Savaşı esnasında bir süre Çarlık Rusya’nın işgali altında kalan Bitlis, Cumhuriyet'in ilanından sonra il yapıldı...Bitlis adını Bedlis'ten almıştır. Bitlis'in en büyük ve en gelişmiş ilçesi tatvan'dır.

İlçeler 2010 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilceyle beraber 7 ilce, 8 belde ve 339 köy vardir. Ilcelerimiz:
Adilcevaz
Ahlat
Güroymak
Hizan
Mutki
Tatvan

Bitlis'te yarın okullar tatil mi? 8 Ocak Bitlis kar tatili mi? Hangi ilçelere tatil? ile ilgili etiketler Bitlis Son dakika 8 Ocak Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.