Bitlis'te sulama göleti patladı: Sel suları mahalleyi yuttu

Bitlis merkeze bağlı Yolalan beldesinde sulama göletinin patlaması sonucu sel suları adeta bir mahalleyi yuttu. Yolalan Belde Belediye Başkanı Kerem Çabuk, sulama göletinin patlaması nedeniyle beldede oluşan hasarın yaklaşık 5 milyon TL olduğunu söyledi.

Bitlis merkeze bağlı Yolalan beldesinin Dözköyü Mahallesi’nde gece saatlerinde, beldeye yakın bir yerde bulunan sulama göleti, eriyen kar suları nedeniyle patladı.

Beldeye bağlı Dözköyü Mahallesi’ne kadar ulaşan sular, mahallede maddi hasara neden oldu. AFAD, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve diğer yetkili ekiplerin beldedeki hasar tespit çalışmaları devam ederken, Belde Belediye Başkanı Kerem Çabuk’tan olayla ilgili açıklama geldi.

Bitlis'te sulama göleti patladı: Sel suları mahalleyi yuttu

Yaşanan taşkının mahalleye yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan sulama göletinin patlaması nedeniyle oluştuğunu belirten Başkan Çabuk, yaşanan olay nedeniyle beldenin Düzköyü Mahallesi’nde yaklaşık 5 milyonluk bir hasarın meydana geldiği söyledi.

Bitlis'te sulama göleti patladı: Sel suları mahalleyi yuttu - Resim : 2

Olayın gece saatlerinde yaşandığını kaydeden Başkan Çabuk, “Beldemizin Düzköyü Mahallesi’nde yaşanan taşkın, sulama amacıyla kullanılan göletin patlamasından kaynaklandı. Göletin su gideri tıkanınca su seviyesi artmış, sonra alttan su sızmaya başlatınca göletin ön bölümü daha fazla dayanamayarak patlamış. Gölette bulunan su gece saatlerinde beldemize bağlı Düzköyü Mahallesi’nde taşkına neden oldu.

Bitlis'te sulama göleti patladı: Sel suları mahalleyi yuttu - Resim : 3

Olay neticesinde 3 büyükbaş hayvan telef olurken, 4 araç ise kullanılamaz şekilde büyük maddi hasar gördü. Bunun yanı sıra 1 ev hasar aldı, 2 ev ise suyla doldu ve kullanılamaz hale geldi. Bazı yollarda da hasarlar oluştu. Taşkın yaklaşık 1 saat kadar sürdü. Şu an kontrol altına alınmış durumda. AFAD, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve diğer yetkili ekiplerin beldemizdeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Bitlis'te sulama göleti patladı: Sel suları mahalleyi yuttu - Resim : 4

Şu an için öngördüğümüz maddi hasarın 5 milyon civarı olduğu yönündedir. Tabi tam maddi hasarın boyutu, hasar tespit çalışmaları sonucunda ortaya çıkacaktır. Belediye olarak bizlerinde çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Bitlis'te sulama göleti patladı: Sel suları mahalleyi yuttu - Resim : 5

Bitlis'te sulama göleti patladı: Sel suları mahalleyi yuttu ile ilgili etiketler Bitlis
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.